Στο Ιπποκράτειο η 8χρονη από το Βελεστίνο που δίνει «μάχη» για να ζήσει – Αναφυλακτικό σοκ της προκάλεσε ανακοπή καρδιάς

Στο Ιπποκράτειο μεταφέρεται συνοδεία αναισθησιολόγου ένα 8χρονο κορίτσι από το Βελεστίνο, που έχει υποστεί αναφυλακτικό σοκ.

Όπως έγινε γνωστό, το παιδί βρισκόταν στο σχολείο του όταν υπέστη το σοκ, αμέσως ενημερώθηκαν οι γονείς του και αρχικά μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου και στήθηκε επιχείρηση με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Το παιδί διασωληνώθηκε και έχει υποστεί ήδη τέσσερις φορές ανακοπή καρδιάς, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Έχει αναζητηθεί κλίνη σε ειδική μονάδα ΜΕΘ για τη μεταφορά της η οποία βρέθηκε στο Ιπποκράτειο.

Η μικρή φέρεται να έφαγε ένα κομμάτι μπακλαβά, αλλά όπως τόνισε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Καραμέτος, ακόμη δεν είναι γνωστή η αιτία. «Πάνω από το παιδί παλεύουμε τέσσερις ώρες 30 γιατροί», είπε ο κ. Καραμέτος.

Πηγή: e-thessalia.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας