Λένα Αξιόγλου: Κι όμως είναι πάντα εδώ!

Αν μη τι άλλο, η Ελένη Αξιόγλου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ενεργή στην κοινωνία και στην πολιτική σκηνή της Λάρισας.

Την θυμήθηκα πάλι (δεν ξεχνιέται άλλωστε!) με αφορμή τη συμπλήρωση προ ημερών, στις 10 Ιανουαρίου, μιας ολόκληρης πενταετίας από την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο τιμόνι της ΝΔ. Τότε που (και) εδώ στη Λάρισα οι «γαλάζιοι» ήταν χωρισμένοι σε στρατόπεδα και η γνωστή δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ είχε πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της εκλογής του σημερινού πρωθυπουργού, ούσα όντως… Μητσοτακικότερη του Κυριάκου στα μέρη μας! Κι αυτό ουδείς μπορεί να της το αμφισβητήσει…

Του Βαγγέλη Βουλάγκα

Με την Λένα μένουμε στην ίδια γειτονιά. Ξέρω επομένως από πρώτο χέρι ότι είναι σκέτο περιβόλι η γυναίκα! Όταν λοιπόν την πέτυχα μια μέρα με το ψαλίδι στο χέρι στην είσοδο της μονοκατοικίας της να κλαδεύει όλο χάρη, μου άρχισε την ανάλυση της επικαιρότητας και για ένα μισάωρο σχεδόν «γάζωνε»… Δεν άφησε τίποτα όρθιο! Κάπως έτσι κλείσαμε ραντεβού για τη συνέντευξη που διαβάζετε σήμερα. Και επειδή η Ελένη Αξιόγλου έχει τον… τρόπο της να εκφράζει τις σκέψεις της γλαφυρά και άκρως «ζουμερά», κάτι μου λέει πως η συνέντευξη θα συζητηθεί… Όπως και οι ΦΩΤΟ στο σπίτι της!

 

-Πέντε χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ έκλεισε πριν από λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θυμάμαι ότι εκείνο το διάστημα τον Ιανουάριο του 2016 εδώ στη Λάρισα η Λένα Αξιόγλου είχε πρωτοστατήσει για την εκλογή του σημερινού πρωθυπουργού. Είχατε κάνει αγώνα για τον Μητσοτάκη, όσο κανείς άλλος στο νομό Λάρισας! Τον πιστεύατε τόσο πολύ από τότε, είχατε διακρίνει ότι μόνο ο Κυριάκος μπορεί να φέρει ξανά το κόμμα σας στην εξουσία;

 

Κατ αρχή καλό 2021! Με συγκινεί η ερώτησή σας, τι είχα διακρίνει και είχα πιστέψει πολύ στον Κυριάκο και ήμουν «με τον Κυριάκο» ως υποψήφιο Πρόεδρο Ν.Δ. Και ναι πέρασαν πέντε έτη από 10.1.2016 που αναδείχθηκε/εκλέχτηκε Πρόεδρος της Ν.Δ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Νομίζω ότι είναι χθες που μας έλεγε «Χρειάζομαι 111 ημέρες για να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου και να υλοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές σε δομές, λειτουργίες και στελέχωση του κόμματος».

10 Ιανουαρίου 2016 στη Λάρισα, πανηγυρίζοντας τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ήθελα, ένιωθα την εσωτερική ανάγκη ως μέλος της Ν.Δ.  για χρόνια, από τα φοιτητικά μου έτη, μια νέα Ηγεσία της με μετασχηματιστικό χαρακτήρα και ατόνηση των νοοτροπιών «συναλλακτικών» ηγετών , όπως γενικά λέγεται. Ήθελα δηλαδή κάποιον αρχηγό στη Ν.Δ. που να με εμπνέει ως μέλος /αγωνίστρια Ν.Δ. να υιοθετήσω ένα όραμα που περιλαμβάνει περισσότερα από το ατομικό συμφέρον, ενδεικτικά:

 α. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν η στάση του το 2015-2016 , εμφανής και στην  επιλογή των στενών συνεργατών του, που είχα διαπιστώσει-διακρίνει, με νοοτροπία τη δυνατότητά μας συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, και που  είναι βασική επιθυμία όλων των μελών των κομμάτων. Ο Κυριάκος ήταν  προσεκτικός ώστε να μην εκτιμά την εμπειρία σε βάρος της προοπτικής. Ορισμένοι από τους καλύτερους ανάμεσα στα στελέχη και απλά μέλη της Ν.Δ. δεν είχαν /έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό που έχουν είναι κάτι που δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί ούτε να αναπτυχθεί – είναι μια φλόγα στα πιστεύω τους  για να παράγουν,να εργάζονται για  αποτελέσματα  κλάσης. Αυτό δεν μπορείς να το διδάξεις. Ο Κυριάκος απέπνεε αυτή τη νοοτροπία με σειρά δράσεων και συμπεριφορών και επιλογών του και με έβρισκε σύμφωνη και στάθηκα στον αγώνα μαζί του.

β. Το να είσαι ηγέτης σημαίνει να έχεις όραμα για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο και να εμπνέεις τους άλλους να ακολουθήσουν αυτό το όραμα. Η Δημοκρατία είναι το εύ ζην και όχι μια απλή εκλογική διαδικασία. Μια ριζοσπαστική αλλαγή που υποσχόταν το ανακοινωθέν όραμα του Κυριάκου ήταν   η καταστατική απαγόρευση δανεισμού της Νέας Δημοκρατίας από τις τράπεζες και υποχρέωση τήρησης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, που και έγινε ήδη περιεχόμενο του καταστατικού της Ν.Δ.. Το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του Κόμματος, που μας είχε αναγγείλει τότε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη Πρωθυπουργός μας,  μου άρεσε και τούτο , όπως και άλλες πολιτικές  του στάσεις: Ηθελα το 2016 « Οξυγόνο για την Ελλάδα», που ήτο και το σύνθημά μας, μια Ελλάδα που είχε περιέλθει στη μέγγενη της χρεωκοπίας και μνημονίων και επιτήρησης από ΔΝΤ , σε συνέχεια του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του Ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 4.10. 1974 με παρέμβαση ωστόσο του κράτους για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, και σε συνέχεια του συνθήματος του κοινωνικού φιλελευθερισμού του 2010.

 

«Το πείραμα με την πέρκα και τα μικρά ψαράκια…»

-Σχεδόν είκοσι μήνες πρωθυπουργός και μάλιστα αντιμέτωπος με το τέρας της πανδημίας… Είστε ικανοποιημένη σε γενικές γραμμές από τον τρόπο που κυβερνά τον τόπο; Τα πάει καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Όχι ως… «γαλάζια», με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου απαντήσετε!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  αντιμετωπίζει  το τέρας πανδημίας επιτυχώς, θέλω να πώ ότι την αντιξοότητα του παγκοσμίου θέματος Υγείας  ήτοι προσβολής του κόσμου από κορωνοιό, ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ  με δεξιοτεχνία σε  ΠΡΟΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με  παραγωγή έργου προς όφελος του βιοτικού επιπέδου, δηλαδή του εύ ζήν, της προστασίας του εισοδήματος και μάλιστα και  από τον Τουρισμό, της ισονομίας, των ίσων ευκαιριών και της Δικαιοσύνης, προστασίας φυσικά  της ίδιας της Υγείας, της ενίσχυσης της ζωής με Ασφάλεια και απαιτητική Παιδεία και κυρίως με τη «σημαία ψηλά» σε κάθε θέμα που άπτεται της κυριαρχίας μας ως χώρας, είτε είναι μετανάστες στον Τείχο του Έβρου είτε αυτοί είναι σε βάρκες στη θάλασσα είτε είναι θέμα ο διάλογος με τη γείτονα χώρα Τουρκία για τις οικονομικές ζώνες εκμετάλλευσης.. Μάλιστα είναι επιτυχία της κυβέρνησης  ότι  έχει σύμμαχό της στην όλη παραπάνω πορεία και την Εκκλησία και ουχί πολέμιό της, παρά τον σκεπτικισμό των ιερωμένων, γιατί είχαν μάθει στην παρουσία των πιστών.

Παρόλα αυτά είμαι προβληματισμένη και όταν ακούω ότι στόχος όλων των δράσεων της κυβέρνησης στη φάση του ιού είναι η  προστασία της κοινωνίας και δυναμική ανάπτυξη με ρεαλισμό και προοπτική και μάλιστα, αφού μας ανοίχτηκε ως αξιόπιστη χώρα  ο δρόμος του ευνοϊκού δανεισμού και έχουμε λάβει από το Ταμείο Ανάκαμψης πολλά – πολλά χρήματα. Ναι, στη λέξη Προοπτική κάτι με.. «μαγκώνει»:

η προστασία των θέσεων απασχόλησης, η μείωση φορολογικών βαρών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές, η καταβολή μέρους των μισθωμάτων από το κράτος, αν και έπρεπε να υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα ότι για να την απολαμβάνουν να αποδεικνύουν οι μισθωτές ότι έχουν καταβάλει τα μισθώματα της αναλογίας τους, τα επιδόματα σ ελεύθερους και μη επαγγελματίες , η επίσπευση τακτοποίησης των οφειλών σε τράπεζες και φορείς δημοσίου, και μάλιστα με πτωχευτικό νόμο, που πάλι κατά γνώμη μου θα μπορούσε να έχει την  ασφαλιστική δικλείδα του ορισμού από την κυβέρνηση της έννοιας του βιώσιμου χρέους και του ευλόγου ποσού της αξιοπρεπούς διαβίωσης στο πλαίσιο ρύθμισης των οφειλών και όχι από τους πιστωτές, η πρόσληψη ιατρών ,η ενίσχυση ΜΕΘ με μηχανήματα και προσωπικό, όλα αυτά που τέλος πάντων πρωτοφανή ζούμε, μου προκαλούν την ανησυχία μήπως γίνει  παρατεταμένη περίοδος, παρά την δαπανηρή εκστρατεία του εμβολίου  και μάθουμε στον τέτοιου τρόπου προστάτη κράτος και… αδρανοποιηθούμε και περιμένουμε… το επίδομα ή την ελάφρυνση, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ,όπως τώρα που είναι κλειστή η εστίαση, για καιρό ήταν κλειστό το λιανεμπόριο,κλειστά τα δικαστήρια, τα χιονοδρομικά  κλπ

Ητοι, αυτή η λεπτομέρεια ψυχολογίας με ανησυχεί και με οδήγησε απαντώντας το ερώτημα αυτό να φάω όλα τα κουλουράκια που είχα…ψήσει! Θεωρώ την παρατεταμένη ΑΔΡΑΝΕΙΑ επιβαρυντική αρνητικά στη ψυχολογία ατόμου, με κίνδυνο να οδηγήσει σε πραγματική αδράνεια αντί στην εξυγίανση του ιδίου και της αγοράς.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η με κάθε τρόπο επίσπευση της εξυγίανσης των πάντων, Ανθρώπων αλλά και Αγοράς. Δεν είναι ανάγκη η ελληνική επινόηση να ‘χει πάντα την ευρωπαϊκή σφραγίδα.

Θυμήθηκα το πείραμα ψυχολόγου, που γνωστός μου ανέφερε : «με την πέρκα και τα μικρά ψαράκια, που αποτελούσαν τη τροφή της στο ενυδρείο, μέχρι που το χώρισε σε δύο μέρη με διαφανές διαχωριστικό και έβαλε την πέρκα από τη μία μεριά και τα ψαράκια από την άλλη. Τώρα η πέρκα, ενώ τα έβλεπε μπροστά της, σε κάθε προσπάθεια της να ικανοποιήσει την όρεξή της δεν είχε καμιά επιτυχία. Σε λίγο χρόνο σταμάτησε κάθε προσπάθεια να φάει, μια και δεν το θεωρούσε εφικτό. Τότε ο ψυχολόγος αφαίρεσε το διάφραγμα και ,ενώ τα ψαράκια κολυμπούσαν δίπλα της, η πέρκα δεν τα έτρωγε. Δεν πίστευε ότι αυτό ήταν δυνατό, οπότε μετά από λίγο ψόφησε από πείνα σε περιβάλλον όπου η τροφή ήταν απεριόριστη!». Επομένως ο προβληματισμός μου οδηγεί στην ιδέα  «ΟΧΙ στην παρατεταμένη Αδράνεια της Αγοράς», παρά τον ιό και τις ιατρικές Ενημερώσεις, πρέπει να διερευνηθεί από κυβέρνηση αρμοδίως πώς η αγορά θα είναι ανοιχτή, γιατί  «το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη».

 

«Nα το έχει κατά νου ο Πρωθυπουργός ότι ο νομός μας δεν εκπροσωπείται… Και έχει πολλά αξιόλογα στελέχη εδώ η Ν.Δ.»

 

-Το 2021 εκτός από εμβόλιο, έφερε και ανασχηματισμό… Και ο νομός Λάρισας έμεινε πάλι χωρίς εκπρόσωπο στην κυβέρνηση! Πως είδατε τις αλλαγές που έγιναν από τον πρωθυπουργό στο κυβερνητικό σχήμα; Βλέπουμε, πάντως, και νέα πρόσωπα να έχουν αξιοποιηθεί και μάλιστα παραμένουν πολλοί οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί…

Nα το έχει κατά νου ο Πρωθυπουργός ότι ο νομός μας δεν εκπροσωπείται… Και έχει πολλά αξιόλογα στελέχη εδώ η Ν.Δ.

 

-Έσπευσαν κάποιοι να πουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχημάτισε κυβέρνηση εκλογών. Δηλαδή ότι σκοπεύει να πάει με αυτό το σχήμα σύντομα σε εκλογές. Βέβαια ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ΑΝΤ1 τόνισε πως δεν θα είναι το ’21 εκλογική χρονιά. Εσείς… ετοιμάζεστε για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση ή τον πιστεύετε και δεν τις βλέπετε στον ορίζοντα;

 

Στο ισχύον Καταστατικό της Ν.Δ. θεσπίζεται ετήσιος πολιτικός κύκλος ο οποίος ανοίγει και κλείνει με το Συνέδριο ώστε να υπάρχει συνεχώς έντονη κινητικότητα και διάδραση.

«Αν δεν ήταν Πρωθυπουργός ο Κυριάκος θα έπαυε να είναι και Πρόεδρος της Ν.Δ.»

 

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρόεδρος που αυτοπεριορίζεται και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Η θητεία του Προέδρου παρατείνεται εφόσον στη λήξη της είναι πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί – κάτι που αποτελεί ρηξικέλευθη αλλαγή, πρωτοποριακή για ένα πολιτικό κόμμα – ότι η θητεία του Προέδρου που έχει παραταθεί πέραν της πενταετίας λόγω του ότι είναι πρωθυπουργός, λήγει αυτοδίκαια εφόσον ηττηθεί σε Εθνικές Εκλογές και προκηρύσσονται άμεσα οι εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου Αρχηγού.

Επομένως από 10.1.2016 ως και 10.1.2021 έχει παρέλθει η 5ετία και αν δεν ήταν Πρωθυπουργός ο Κυριάκος θα έπαυε να είναι και Πρόεδρος της Ν.Δ. ,λόγω λήξεως της 5ετούς θητείας ως Προέδρου. Η προκήρυξη εκλογών έχουν ως μονόδρομο τη διατήρηση της Πρωθυπουργικής ιδιότητάς του, για να παραμείνει και Πρόεδρος της Ν.Δ. Τον πιστεύω απόλυτα κατ αρχήν ότι το 2021 δεν είναι εκλογική χρονιά. Πρέπει τα θεμέλια της κοινωνίας να είναι γερά, για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές , γιατί ,όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ,δημοκρατία δεν είναι μόνο το εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά η εξασφάλιση του ευ ζήν. Ετσι, πρέπει να είναι κανείς σίγουρος ότι το έχει εξασφαλίσει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα όχι μόνο με πολιτική Πρόνοιας ,αλλά με πολιτική παραγωγής και διαφύλαξης του εισοδήματος και παροχής ίσων ευκαιριών στους πολίτες όλους , συμπεριλαμβανομένων των στελεχών και μελών της Ν.Δ..

«Οι κυρίες , αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών»

 

-Τι γνώμη έχετε για την υπόθεση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου και το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα από άτομα σε θέση «εξουσίας»;

 

Ότι ,αν και «κομίζει γλαύκας εις Αθήνας, έκανε άριστα και το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ,έστω και μετά από χρόνια. Η όλη προσωπική της αφήγηση, όπως διατυπώθηκαν οι λεπτομέρειες στα ΜΜΕ, θυμίζει πιστά το παραμύθι της «Κοκκινοσκουφίτσας». Η «Κοκκινοσκουφίτσα» είχε ρητή οδηγία από τη μητέρα της  «μην βγείς από το δρόμο σου» και εκείνη επειδή «δεν ήξερε τι κακό ζώο ήταν αυτός ο λύκος και δεν τον φοβήθηκε καθόλου» , βγήκε στο λιβάδι να μαζέψει άνθη και ο λύκος πήγε και παραπλανητικά φόρεσε τα ρούχα της γιαγιάς , φόρεσε τα γυαλιά της ,αφού έφαγε και τη γιαγιά. Όταν ο κυνηγός έκοψε το στομάχι του λύκου και έβγαλε ζωντανές και τη γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα, αυτή είπε όσο ζώ δεν θα ξαναβγώ από το δρόμο μου. ΚΑΙ έκτοτε δεν την ξαναπείραξε κανείς!». Τα παραμύθια έχουν διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και το μήνυμα είναι αυτό που από μικρές εμείς τουλάχιστο από καππαδοκικές και μικρασιάτικες οικογένειες ξέραμε ότι «οι κυρίες , αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κλπ.».

Εδώ θα προσέθετα ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις εκδήλωσης ερωτικού ενδιαφέροντος, αν δεν συμφωνεί το ένα μέλος, με ξεκάθαρα πολλά  λόγια και όχι με μισόλογα και υπονοούμενα η μονολεκτική συμπεριφορά το λέγει και αποφεύγονται τα «τραύματα», που μας ακολουθούν. Καλό ήταν να του πει ξεκάθαρα και με πολλές λέξεις, όταν τη φίλησε ξαφνικά στο στόμα, ότι η ίδια έχει προτεραιότητα τον πρωταθλητισμό της και όχι την ιδιωτική της ζωή και φυσικά να μην τον ακολουθήσει «ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» στο δωμάτιό του. Και τα λέγω αυτά ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στη Λάρισα, όπου βία είναι και η σεξουαλική και ψυχολογική παρενόχληση. Να θυμίσω δε ότι ο βιασμός πολύ καθυστερημένα χρονικά και εξελικτικά θεωρήθηκε από το ποινικό δίκαιο ότι συμβαίνει  και στο ανδρόγυνο μέσα στο γάμο, όταν η σύζυγος πει «Όχι». Πολλές μας έχουμε βιώσει την παρενόχληση κυρίως στον εργασιακό χώρο, αλλά εναπόκειται στη ψυχραιμία εκάστης να αντιδράσει.

Έκανε άριστα η Ολυμπιονίκης μας και το γνωστοποίησε και έτσι λαμβάνονται μέτρα και από την πλευρά της Πολιτείας, όπως λόγου χάρη η Ν.Δ ψήφισε νόμους για συμμετοχή και των αθλητών στα διοικητικά συμβούλια , όπου κρίνονται τα αθλητικά θέματα και τυχόν προνόμια των αθλητών ,αλλά είναι χρήσιμο και για άλλα άτομα ,ώστε να ξέρουν όχι μόνο από το παραπάνω παραμύθι ,αλλά και από την ίδια τη ζωή «τι κακό ζώο είναι ο λύκος».

Και εδώ να προσθέσω  με την ευκαιρία, ας βάλει περισσότερες γυναίκες σε θέσεις  εξουσίας η κυβέρνηση, αφού αφενός δεν έχουμε τεράστιες δόσεις  τεστοστερόνης και έτσι «δεν είμαστε λύκοι» και αφετέρου η γυναικεία φύση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα αναζωογονητικά προοδευτικό, συμμετοχικό και απελευθερωτικό στυλ «ηγεσίας» σε κάθε θέση εξουσίας.

Στην υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ στον κάμπο

 

-Ως ελεύθερος επαγγελματίας που είστε, δικηγόρος τόσα χρόνια μέσα στην κοινωνία και άνθρωπος της πιάτσας για να το πω λαϊκά… Είστε αισιόδοξη με την εικόνα που επικρατεί στην αγορά; Είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ότι μετά την πανδημία πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές και η Ελλάδα θα είναι κερδισμένη. Τι κινήσεις πιστεύετε πως θα πρέπει να κάνει για να αντέξει η Οικονομία της χώρας;

 

Είπα παραπάνω ότι τον είδα τον Κυριάκο Μητσοτάκη –τον Πρωθυπουργό μας ως μετασχηματιστική ηγεσία.

Επομένως ως κλειδιά ,ταπεινή μου γνώμη, για να αντέξει η χώρα γενικά, όταν μάλιστα η ψηφιακός μετασχηματισμός τείνει να γίνει η νέα πραγματικότητα, το νέο περιβάλλον μας, να στραφεί σε συνεργάτες με στόχο να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους ,να ανεβάσει τις φιλοδοξίες τους και βελτίωση ικανοτήτων τους, οι οποίοι  να βγούνε στην Περιφέρεια και να την αναπτύξουν με βασικό εργαλείο την ενθάρρυνση για  επιστροφή των πολιτών στους τόπους γέννησής τους μακρυά από τα αστικά κέντρα και ούτω ενεργοποίηση της οικονομίας  της περιφέρειας.

Να προκαλέσει διανοητική διέγερση  στους πολίτες, ώστε να ξεχάσουν όσα ήξεραν και να θελήσουν να αναπτύξουν νέο τρόπο σκέψης και πρακτικές με κατεύθυνση τα ίδια λεφτά και προνόμια για την ίδια η ισοδύναμη δουλειά τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα τα Χριστούγεννα που ευχήθηκα φίλος κτηνοτρόφος μου εισηγήθηκε, όπως οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν αποδοχές το χρόνο που  είναι, δηλαδή για κάποιους μήνες, σε άδεια μητρότητας, του προνομίου αυτού να απολαμβάνουν και οι γυναίκες κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, ώστε να μένουν κοντά στα νεογέννητα και ταυτόχρονα να λαμβάνουν  τούτο το επίδομα  λοχείας και μητρότητας. Ετσι και το δημογραφικό αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά.

Περαιτέρω, να μετασχηματίσει τα ήδη στελέχη του κόμματος με την αίσθηση του επείγοντος ,εμπνέοντας νέο  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ και παρέχοντας σ’αυτά την ενέργεια να υλοποιήσουν  την χαρασσόμενη πολιτική της κυβέρνησης ως προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους.

 

-Με τους Τούρκους τι θα κάνουμε; Υπάρχει περίπτωση να καρποφορήσουν οι διερευνητικές επαφές ή θα ‘χουμε νέες οξύνσεις;

Θα καρποφορήσουν σιγά-σιγά και μάλιστα χωρίς να καταφύγουμε στο δικαστήριο της Χάγης, έχω το προαίσθημα. Και τούτο γιατί ο Υπ.Εξωτερικών είναι κοσμοπολίτης και οι Τούρκοι επίσης ήσαν και επιθυμούν να διατηρήσουν το κοσμοπολίτικο «λούστρο» και άρα «μιλάνε την ίδια γλώσσα» και επομένως  μπορούν να συνεννοηθούν.. για τα οικονομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις  θαλασσινών γειτόνων μεταξύ τους. Ύστερα, είναι σημαντικό για ένα κοσμοπολίτη να μη μεροληπτεί έναντι των Τούρκων, αλλά να τους φέρεται όπως και στους άλλους γείτονες, δηλαδή Ιταλία και Αίγυπτο, όπου ξεκαθάρισε ήδη τη θαλάσσια οικονομική δικαιοδοσία μας.

 

«Στον Κυριάκο, που τον καλώ να μας τιμήσουν με κυρία Μαρέβα στο σπίτι  μου στο Στόμιο, θα μαγειρέψω…»

 

-Επειδή γνωρίζω πόσο δεινή μαγείρισσα είναι η Λένα Αξιόγλου, φροντίζετε άλλωστε να μας το υπενθυμίζετε συχνά με τις συνταγές που ανεβάζετε στα social media… Τι φαγητό θα φτιάχνατε για τον Κυριάκο αν είχατε την ευκαιρία να του κάνετε το τραπέζι και γιατί;

Θα σας πω και το γιατί αγαπητέ Βαγγέλη.

Στο Κυριάκο, που τον καλώ να μας τιμήσουν με κυρία Μαρέβα στο σπίτι  μου στο Στόμιο Δήμου Αγιάς, θα μαγειρέψω χειροποίητα ζυμαρικά και ειδικά Κανελόνια γεμιστά με αρνάκι ραγού και μανιτάρια γεμιστά με μυρωδικά, φέτα και φυστίκια Αιγίνης , συνοδεύοντας με ερυθρό ξηρό οίνο. Έχω και κόλπο μαγειρικής για να μην… παχαίνουν τα ζυμαρικά, θα το εφαρμόσω…

Και για γλυκό θα του φτιάξω Σοκολατένιες χιονόμπαλες, απίθανα μπισκότα που καλύπτονται με ζάχαρη άχνη, ώστε να μοιάζουν χιονισμένα. Από κάτω, όμως, κρύβουν μια μαλακή καρδιά από σοκολάτα, που λιώνει στο στόμα, όπως μαλακή η καρδιά του Κυριάκου μας στα προβλήματα όλης της χώρας.

Βαγγέλη, σε ευχαριστώ πολύ που με  έκανες να μοιραστώ σκέψεις μου μαζί με όλους σας.

 

 

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας