«Κόντρα» με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά ο Δήμος Βόλου διεκδικώντας το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου

Σε μονομερή διεκδίκηση του οικοπέδου στην οδό Παρασκευοπούλου προχωρά ο Δήμος Βόλου, αφού φέρνει προς συζήτηση την ανατροπή της σύμβασης πώλησής του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από τον τότε Δήμο Νέας Ιωνίας.

Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει την ανατροπή της σύμβασης πώλησης που καταρτίστηκε με το υπ’ αριθμ. 6968/2005 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Βόλου Γαρυφαλλιάς Γιαννουλή – Ζέρβα, λόγω πλήρωσης διαλυτικής αίρεσης – αυτοδίκαιη επιστροφή της κυριότητας του πληθέντος ακινήτου στον Δήμο Βόλου.

Όλα αυτά ενώ την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα μέσω συνεργασίας των δύο πλευρών.

Το εν λόγω οικόπεδο υποδείχθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή Βόλου με ομόφωνη απόφαση και των Βουλευτών Μαγνησίας και των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, ως κύρια πρόταση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Παρά το γεγονός όμως ότι προτάθηκε ως δημοτική έκταση που μπορεί εύκολα να παραχωρηθεί στο Υπ.Δικαιοσύνης, προέκυψε ότι πρόκειται για ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου σχεδιάζεται η ανέγερση φοιτητικών εστιών! Για το θέμα μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ένα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης.

Πηγή: magnesianews.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας