Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας: Ψήφισμα στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας

Ψήφισμα στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων η Λαϊκή Συσπείρωση, στο οποίο επισημαίνονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων στηρίζει τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, των Φοιτητικών Συλλόγων, Σωματείων Εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών Γονέων, Συντονιστικών Επιτροπών μαθητών και εργατικών σωματείων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test και αφήνει να παγώνουν στο κρύο οι φοιτητές των εστιών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή μειώνει εκ νέου τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8% και αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του Σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές και στα θεσμικά όργανα.

Αντίστοιχα για τους μαθητές, ενώ τα σχολεία «στενάζουν» από τις ελλείψεις και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση άνοιξε χωρίς να παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο, η κυβέρνηση αξιοποιεί την περίοδο για να περάσει μία σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Επαναφέρει την «τράπεζα θεμάτων», δημιουργεί το σχολείο «των δεξιοτήτων», που εξοβελίζει τη γενική μόρφωση, την ολόπλευρη γνώση. Οι αλλαγές που φέρνουν, μάλιστα, θα έχουν μεγαλύτερη επίπτωση στα παιδιά που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στεκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, των φοιτητών και των μαθητών».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας