«Να ανακληθεί άμεσα η διάταξη που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου»

Με τίτλο, «να ανακληθεί άμεσα η διάταξη  που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου» σε ανακοίνωσή τους οι Λαρισαίοι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 2:15 μ.μ..

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

«Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε για άλλη μια φορά, εν μέσω  περιοριστικών μέτρων, να «χτυπήσει».

Αιφνιδιαστικά νομοθετούν την επέκταση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών. Το δρόμο είχε ανοίξει η προηγούμενη κυβέρνηση με υπουργό τον κ. Φίλη και η σημερινή υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως δίνει το τελειωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων νηπιαγωγών.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην αιφνιδιάζει, χωρίς διάλογο, την εκπαιδευτική κοινότητα, να σχεδιάζει με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και να μην υποχωρεί σε κάθε είδους πιέσεις  που ασκούνται σε  βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των μαθητών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  • Την απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης που οδηγεί σε επέκταση του ωραρίου των συναδέλφων νηπιαγωγών.
  • Μείωση του αριθμού των νηπίων σε 1:15 ανά νηπιαγωγό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης του παιδαγωγικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου.
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών στο επίπεδο του ωραρίου των συναδέλφων των πολυθέσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με καθολική εφαρμογή της κλιμάκωσής του αναλόγως των χρόνων υπηρεσίας».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας