Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Μισή» μεταμέλεια από τους δύο ανήλικους – Επιμένουν ότι τους προκάλεσε ο 53χρονος

Την μεταμέλεια τους για τις αποτρόπαιες πράξεις τους φέρονται να εξέφρασαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή τα δυο αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό. Ένα γεγονός που σόκαρε το Πανελλήνιο και το οποίο οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στην απόφαση να ζητήσει την επανεξέταση της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την ποινική αντιμετώπιση που μπορεί να έχουν οι δράστες τέτοιων περαστικών, δηλαδή όσοι επιτίθενται κατά υπαλλήλων την ώρα της εργασίας τους.

Ωστόσο, τα δυο αδέλφια εκτός από την μεταμέλεια ζητούν όπως δήλωσε η υπεράσπισή να τους δοθούν εξηγήσεις και από την πλευρά του θύματος, υποστηρίζοντας ότι ο 53χρονος υπάλληλος τους προκάλεσε. «Θα είμαστε κοντά σε αυτόν το άνθρωπο (σ.σ. στο θύμα σε κάθε περίπτωση), θα σταθεί η οικογένεια (σ.σ. των ανηλίκων κατηγορουμένων) σε ό,τι χρειαστεί αλλά πρέπει να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις διότι είναι παιδιά από μια αξιοπρεπέστατη οικογένεια, τα οποία ουδέποτε έχουν απασχολήσει τις αρχές και ζήτησαν μια ευκαιρία την οποία πήραν …», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος των δυο κατηγορουμένων αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους σήμερα στον ανακριτή.

Ειδικότερα, οι δυο ανήλικοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν σήμερα το πρωί και αφού είχαν παραμείνει κρατούμενοι από την ημέρα της σύλληψης τους, ήτοι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Αμέσως μετά τις απολογίες τους ανακριτής και εισαγγελέας, τους άφησαν ελεύθερους αφού πρώτα τους επέβαλλαν τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της υποχρέωσης καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2000 ευρώ στον καθένα αλλά και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Η απόφαση περί επιβολής περιοριστικών όρων στους ανήλικους κατηγορούμενους ήταν μονόδρομος για τις δικαστικές αρχές, καθώς από την ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπεται η προφυλάκιση για το αδίκημα που τους είχε απαγγελθεί δηλαδή αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Πόσο μάλλον όταν οι δράστες τους εγκλήματος αυτού είναι ανήλικοι….

Τι υποστήριξαν

Τώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο νεαροί κατά τις απολογίες τους έδωσαν στον ανακριτή την δική τους εκδοχή για το τι ακριβώς έγινε και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν πως προκλήθηκαν από τον 53χρονο σταθμάρχη. Μάλιστα, φέρονται να κατέθεσαν πως ο άτυχος υπάλληλος τους έβρισε αναφερόμενος στο σπίτι τους και ότι χλεύασε τον έναν από τους δύο επειδή φορούσε σιδεράκια. Προς απόδειξη, δε, του ισχυρισμού τους αυτού φέρονται να επικαλέστηκαν βίντεο που παρουσίασε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Open, στο οποίο το θύμα εμφανίζεται να έχει βγει από το συρμό και να απευθύνεται στους δυο κατηγορούμενους. Τότε ο ένας εξ αυτών γυρνά και του πετάει ένα αναψυκτικό. Ο σταθμάρχης κινείται προς το μέρος του και τότε παρεμβαίνει ο άλλος αδελφός και αρχίζει ο ξυλοδαρμός. Οι δυο νέοι φέρονται ακόμη να ζήτησαν συγνώμη για τις πράξεις τους κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Ακόμη και σύμφωνα με την υπεράσπισή τους η διερεύνηση της όλης υπόθεσης έχει ακόμη πολύ μέλλον και γιατί η πλευρά τους προτίθεται να εισφέρει στην ανάκριση νέα στοιχεία και νέες μαρτυρικές καταθέσεις που θα αποδεικνύουν το βάσιμο των ισχυρισμών τους.

Τέλος, να σημειωθεί πως κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν και ένας ειδικός φρουρός σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους μετά την απολογία τους σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας