ΑΠΘ – Πρύτανης: Έσπασε ένα κύκλος σιωπής – Μιλούν παλιές φοιτήτριες για κακοποίηση

Στην καταγγελία παλαιότερης φοιτήτριας περί για την κακοποίηση που υπέστη από τέως καθηγητή του πανεπιστημίου, αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. «Έσπασε ένας κύκλος σιωπής… Παλιές φοιτήτριες άρχισαν να μιλούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο πρύτανης ανέφερε πως υπάρχουν, μέχρι στιγμής, δύο περιπτώσεις: μία στη φιλοσοφική και μία στο τμήμα Θετικών Επιστημών. «Αφορούν σε δύο διαφορετικούς τέως συναδέλφους, ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί», δήλωσε. Και στις δύο περιπτώσεις, η παρενόχληση στις φοιτήτριες συνέβη με πρόσχημα τον βαθμό στο μάθημα του καθηγητή, όπως εξήγησε.

«Απ’ ό,τι μου είπε η φοιτήτρια, θα έχει ενυπόγραφη καταγγελία και από άλλες φοιτήτριες», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου ενώ σχετικά με την καταγγελία, δήλωσε: «Περίμενε να συνταξιοδοτηθεί για να περάσει το μάθημα. Ταλαιπωρήθηκε 10 χρόνια». Τέλος, σε ό,τι αφορά την ισχύουσα νομοθεσία για ζητήματα κακοποίησης, ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε πως «η πολιτεία θα πρέπει να δείξει τα αντανακλαστικά της», σχολιάζοντας την παραγραφή τέτοιων αδικημάτων μετά από χρόνια.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας