Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Σοφίας Μπεκατώρου μετά τις καταγγελίες -Την υποδέχθηκε η Κ.Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο (ΦΩΤΟ)

Η Σοφία Μπεκατώρου έκανε σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η Σοφία Μπεκατώρου έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μια συνάντηση με έντονο συμβολισμό.

Η συνάντηση έγινε μετά την αποκάλυψη της πρωταθλήτριας Ιστιοπλοΐας για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πριν από 23 χρόνια, όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο.

Η Σοφία Μπεκατώρου, που έχει ενθαρρύνει με τη θαρραλέα της πρωτοβουλία και άλλες πρώην αθλήτριες να προβούν σε ανάλογες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης, ενώ έχει προκαλέσει και τριγμούς στα θεμέλια αξιών αθιλητικών φορέων και ομοσπονδιών, έλαβε ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μπεκατώρου: Κατάθεση ενώπιον του Εισαγγελέα την Τετάρτη

Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη η Σοφία Μπεκατώρου, καθώς ξεκινά πλέον η αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησής της. Ο εισαγγελικός λειτουργός που ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση προχώρησε ήδη σε κλήτευση της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη για την Τετάρτη το πρωί. Εκτός απρόοπτου η Σοφία Μπεκατώρου θα δώσει αναλυτική κατάθεση γύρω από τα όλα όσα έλαβαν χώρα πριν 23 χρόνια μετά της ιδίως και του παράγοντα της Ελληνικής Ιστοοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αρ. Αδαμοπουλο. Στη συνέχεια, με βάση τα όσα θα αναφέρει η μάρτυρας θα αποφασισθεί η πορεία των ερευνών, εάν δηλαδή κρίνεται παραγεγραμμένη η πράξη και άρα θα πρέπει να μπει στο αρχειο ή όχι.
Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας