Αντιστέκεται η επιχειρηματικότητα στη Λάρισα παρά τα lockdown – Αυξημένες οι εγγραφές στο Επιμελητήριο

Σθεναρή αντίσταση, παρά τις παρενέργειες που προκάλεσε η πανδημική κρίση εμφάνισε η επιχειρηματικότητα του ν. Λάρισας την περσινή χρονιά.

Η γενική εικόνα των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου, δείχνει ότι πάλεψαν και άντεξαν στα δύο επώδυνα lockdown μιας εφιαλτικής χρονιάς, καθώς τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου του επιχειρηματικού φορέα των μικρομεσαίων, επιβεβαιώνουν πως οι εγγραφές των επιχειρήσεων ήταν περισσότερες από τις διαγραφές κατά 300%!

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικράτησαν στην αγορά λόγω της υγειονομικής κρίσης, ήταν άλλη μια χρονιά, η τρίτη συνεχόμενη, όπου σημειώνεται θετικό πρόσημο στο ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών με επιπλέον 645 νέες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα από 1/1/20 έως και 30/12/20 στο ΕΒΕΛ εγγράφηκαν 882 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 237 ήταν νέες συστάσεις.

Η αναλογία 3 προς 1 των εγγραφών – διαγραφών στο Μητρώο του Επιμελητηρίου, εύλογα δημιουργεί αισιοδοξία για το νέο οικονομικό έτος.

Ωστόσο τα στοιχεία αυτά δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού εκτιμώντας ότι πολλοί επιχειρηματίες δεν προέβησαν σε αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, λόγω των μέτρων στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση ενάντια στην πανδημική κρίση.

Πηγή: Eλευθερία (Γιώργος Νούλης)

Δείτε επίσης

Βρείτε μας