Συνεχής ροή εμβολιασμών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας – Μεγαλώνει το ενδιαφέρον

Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα εμβολιαστούν οι πρώτοι 250 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Χθες πρώτη ημέρα της έναρξης του εμβολιασμού στα 2 εμβολιαστικά κέντρα προσήλθαν και έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου 105 άτομα , γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Σήμερα δεύτερη ημέρα της διαδικασίας η ροή είναι συνεχής και αναμένεται ο αριθμός όσων θα εμβολιαστούν να πλησιάσει τον χθεσινό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι εμβολιαστικές ομάδες είναι πολυπληθείς (20 άτομα) και οι διαδικασίες τρέχουν γρήγορα.

Αύριο άλλωστε πρόκειται να φτάσουν στο νοσοκομείο άλλες 250 δόσεις εμβολίων από τις 11.500 δόσεις που φυλάσσονται στις αποθήκες του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καρδίτσας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσοκομείο αναφοράς για την Covid – 19, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν 1.300 εργαζόμενοι περίπου εκ των οποίων το 75% είναι ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και το υπόλοιπο 25% διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός αυτός μεγαλώνει τις τελευταίες ώρες μετά και την ενημέρωση των εργαζομένων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας (Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Τρικάλων Καρδίτσας, Μαγνησίας) οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Πηγή: ert.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας