Πρέπει να μεριμνούμε για πιο δύσκολα στο Νέο Έτος

Η  νόσος covid-19 χάραξε βαθιά το έτος 2019. Οι υγειονομικοί χάρτες παγκοσμίως αλλάξανε ριζικά και τα μοντέλα αναθεωρούνται σε όλες τις ηπείρους. Νέοι σύγχρονοι ήρωες ( γιατροί ,νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό ) δίνουν μια μάχη πρωτόγνωρη δίνοντας μαθήματα αλτρουισμού και χτίζοντας μια άλλη θεώρηση για τον σύγχρονο άνθρωπο που την είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει στα χρόνια της ευημερίας και ευμάρειας. Ο πόλεμος όμως δεν τελειώνει εδώ .Οι Έλληνες πολίτες για μια ακόμη φορά γίνονται πρότυπο πειθαρχίας ως προς την συνολική και προσωπική ευθύνη και τα περιστατικά προσβολής από τον κορωνοϊο ελαττώνονται  κάθε εβδομάδα.

Δυστυχώς ως υγειονομικός είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για χαλάρωση των κοινωνικών συνηθειών γιατί όσο οι συνθήκες το ευνοούν τα νέα κύματα μετάδοσης της νόσου θα μας χτυπούν επαναλαμβανόμενα και ίσως ισχυρότερα . θεωρώ ότι η προσπάθεια όλων των Ελλήνων θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε επί του πρακτέου να μην καλύπτονται οι κλίνες ΜΕΘ. Και αν μου επιτρέπεται να δώσω και ένα νούμερο θα πρέπει η φροντίδα μας να είναι τέτοια ώστε  οι μισές κλίνες να είναι ελεύθερες γιατί εδώ και καιρό το προσωπικό του ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τις ανθρώπινες δυνατότητες αντοχής του. Επιπλέον δεν νομίζω -ιδιαίτερα τώρα όπου εμφανίζονται νέες μεταλλάξεις του ιού – ότι πρέπει να χαλαρώσουμε κατά το ελάχιστο  γιατί θα αντιμετωπίσουμε γεγονότα πρωτόλεια .Νομίζω ότι η υπευθυνότητα μας είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο όπλο απέναντι στις νέες μεταλλάξεις του ιού. Χωρίς κανέναν  φόβο μέσα μας αλλά με σύνεση και νου θα πρέπει να βαδίσουμε ψύχραιμοι με  εφόδια την εμπειρία μας απέναντι σε αυτή την νέα πραγματικότητα και με Πίστη.

Όλοι   μαζί ενωμένοι και ώριμοι χωρίς να αποζητούμε κανονικότητες εν μέσω τρικυμίας θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη φαρέτρα μας ώσπου να έρθει  γαλήνη και ηρεμία! Καλά  Χριστούγεννα σε όλους και μακάρι  ο ερχομός του Σωτήρα μας , να μας πλημμυρίσει με τη Χάρη του!

 

Μάριος Ξηρομερίτης

Χειρουργός ουρολόγος

Δείτε επίσης

Βρείτε μας