Στα νοσοκομεία τα πρώτα εμβόλια υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στη χώρα μας ο εμβολιασμός έναντι του νέου κορωνοϊού με τον πρωθυπουργό και την ΠτΔ να εμβολιάζονται σε μία συμβολική κίνηση.

Με αυτοκινητοπομπή που ξεκίνησε από τις αποθήκες στο Κρυονέρι με προορισμό τα νοσοκομεία ΕυαγγελισμόςΑττικόνΘριάσιοΑσκληπιείο Βούλας και Σωτηρία, παρέδωσε τις πρώτες δόσεις των εμβολίων. Η μεταφορά τους ξεκίνησε στις 8:20 νωρίτερα από το αναμενόμενο εμ’ω οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στη 1 το μεσημέρι.

Τα πρώτα εμβόλια παραδόθηκαν στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία με δύο βανάκια ενώ συνοδεύονται από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ και όχημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν σε κάθε νοσοκομείο 50 άτομα, μια διαδικασία που θα εξελιχθεί ταυτόχρονα από την μια το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα. Εκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα πολιτικά στελέχη που θα εμβολιαστούν, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, έχει σχεδιαστεί να εμβολιαστούν και οι διευθυντές όλων των νοσοκομείων της Αττικής, καθώς και οι προϊστάμενοι κάθε τμήματος των νοσοκομείων.

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας