Στέλλα Μπίζιου: «Το εμβόλιο θα είναι το δώρο για το νέο έτος»

«Προτρέπω να εμβολιαστούν οι πολίτες. Σαφώς πρόκειται για ένα πολύπλοκο σχέδιο με εμπλεκόμενα πολλά υπουργεία και απαιτείται συνέπεια και σωστή οργάνωση για την άμεση πραγματοποίηση των εμβολιασμών. Αυτό το εμβόλιο, ωστόσο, θα είναι το δώρο μας για το 2021!», δήλωσε, μεταξύ άλλων, με ρεαλιστικές δόσεις αισιοδοξίας η βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Στέλλα Μπίζιου, μιλώντας, το πρωί της Τρίτης, στην εκπομπή «Δεν Έχουν τον Θεό τους» με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Νίκο Χαϊδά στο ραδιόφωνο της TRT 95,1.

Η ίδια αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι, λόγω κορωνοϊού και επιβεβαίωσε ότι οι σκληρές αποφάσεις, που κλήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να λάβει η Κυβέρνηση, είχαν πρωταρχικό γνώμονα, μόνο, και πάνω, απ’ όλα την ανθρώπινη υγεία.

Ζήτησε επίσης, από τον κόσμο να μην επαναπαύεται και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα, καταλήγοντας με την ευχή «όλοι μας τη νέα χρονιά να γιορτάζουμε πάλι τα Χριστούγεννα μαζί, υγιείς».

Αναφερόμενη στην καθημερινότητά της εν μέσω κορωνοϊού η κ. Μπίζιου δεν έκρυψε ότι, όπως για όλους, έτσι και για εκείνη, είναι μια δύσκολη χρονιά. «Ως νεοεκλεγείσα είχα όρεξη να προσφέρω, να δράσω πολυεπίπεδα, αλλά όλοι μας αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε. Συνεχίζω τον αγώνα μου, κάνω το καθήκον μου, όπως όλοι, κάτω από τις δεδομένες ειδικές συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας, εάν η Κυβέρνηση πέτυχε το καθήκον της, η βουλευτής επισήμανε ότι «με αναγκαίες σκληρές αποφάσεις, που έθεταν υπεράνω όλων την ανθρώπινη ζωή, πετύχαμε τους στόχους μας και μπορούμε πλέον να αισιοδοξούμε. Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, με το εμβόλιο που έρχεται στις 26 Δεκεμβρίου. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε. Έμεινε λίγο ακόμα… Και για ν’ αρθούν οι όποιες αμφιβολίες προκύπτουν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, υπενθυμίζω ότι ο ίδιος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμβολιαστεί από τους πρώτους».

Για το αν θα κάνει η ίδια το εμβόλιο: «Θα το κάνω κι εγώ και η οικογένειά μου. Έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες. Φυσικά, το ορθότερο είναι να αποτανθεί ο καθένας αρχικά στον γιατρό του, ο οποίος γνωρίζει το ιστορικό του. Προτρέπω να εμβολιαστούν οι πολίτες. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σχέδιο με εμπλεκόμενα πολλά υπουργεία και απαιτείται συνέπεια και σωστή οργάνωση για την άμεση πραγματοποίηση των εμβολιασμών. Αυτό το εμβόλιο, ωστόσο, θα είναι το δώρο μας για το 2021!».

Για το αν θα παρθούν πρόσθετα μέτρα: «Δεν σχεδιάζονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά πρέπει να τηρηθούν τα ήδη υπάρχοντα. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες και δεν πιστεύω πως θα οδηγηθούμε σε αυστηρότερα μέτρα. Ο ιός εισέβαλε στα σπίτια μας. Στο πρώτο lockdown πετύχαμε καλά αποτελέσματα, τώρα όμως, σχεδόν όλοι, μετράμε κρούσματα στο οικογενειακό μας περιβάλλον και απώλειες δικών μας ανθρώπων».

Για ενδεχόμενο νέο κύμα από τον Ιανουάριο: «Τα μέτρα δεν χαλαρώνουν. Όλοι οφείλουμε να συνεχίσουμε να τ’ ακολουθούμε, καθώς το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια. Κάποια από τα οικονομικά μέτρα έχουν παραταθεί μέχρι τον Φεβρουάριο, άρα είμαστε προετοιμασμένοι για ένα νέο κύμα. Εμείς, σαν χώρα, επιλέξαμε το lockdown σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, αναλαμβάνοντας ωστόσο, το όποιο οικονομικό κόστος».

Για τα προβλήματα στην εστίαση: «Μελετάμε τα αιτήματα των ανθρώπων της εστίασης που κατατέθηκαν στα αρμόδια όργανα. Αναγνωρίζουμε ότι ικανοποιημένοι δεν θα είναι, όσο δεν λειτουργούν τα καταστήματά τους. Εκτιμώ πως λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να σταθούν όλες οι επιχειρήσεις όρθιες και να επαναλειτουργήσουν, όταν όλα θα έχουν περάσει».

Για τα φετινά Χριστούγεννα: «Από την κουλτούρα μας ως Έλληνες, είμαστε εξωστρεφείς και επικοινωνιακοί. Πρέπει ωστόσο να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. Ας αντιμετωπίσουμε όλο αυτό ως μία δοκιμασία και του χρόνου θα είμαστε πάλι όλοι μαζί. Θα περάσω φέτος τα Χριστούγεννα εδώ, στη Λάρισα, με περιορισμένες επαφές. Οι γονείς μου θα καταλάβουν, καθώς οφείλω να τους προφυλάξω».

Για την ψυχική υγεία των πολιτών και την οικονομία της χώρας: «Η Κυβέρνηση έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα. Έχει συσταθεί άλλωστε αρμόδιο Υφυπουργείο Ψυχικής Υγείας. Ας σκεφτόμαστε αισιόδοξα όλοι».

Για το πόσο έχει αλλάξει ο ρόλος του βουλευτή: «Βοηθούν οι τηλεδιασκέψεις. Απότοκο της πανδημίας στην Ελλάδα είναι η υλοποίηση ενός μεγάλου ψηφιακού άλματος. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ταξίδευα στην Αθήνα, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα. Μου έχει λείψει κι εμένα η επαφή με τους πολίτες. Κι όσον αφορά τις προγραμματισμένες δράσεις, τώρα, έχουμε χρόνο για να τις σχεδιάσουμε καλύτερα».

Αν μίλησε με τον κ. Χρήστο Κέλλα όταν νόσησε: «Βεβαίως και μιλήσαμε με τον κ. Χρήστο Κέλλα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Ανταλλάξαμε μηνύματα και ανησυχήσαμε όλοι. Τώρα ο ίδιος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και οφείλω να συγχαρώ από καρδιάς τους εθελοντές βουλευτές όλων των κομμάτων που συστρατεύονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού, γιατί πάνω απ’ όλα είναι γιατροί», κατέληξε η κ. Μπίζιου.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας