Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα ψυγεία για την αποθήκευση και συντήρηση των εμβολίων

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στις αποθήκες του συνεταιρισμού φαρμακοποιών της πόλης, έφτασαν τα πρώτα δύο ψυγεία που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, στο καθένα θα μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 15.000 φιαλίδια. Πρόκειται για ψυγεία βαθέως πήξεως, ώστε να κρατούνται τα εμβόλια στους -70 βαθμούς Κελσίου.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη φαρμακοποθήκη στην ελληνική επικράτεια, είμαστε η πιο καινούρια φαρμακαποθήκη της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βρίσκεστε σε ένα χώρο ιδιοκτησίας των φαρμακοποιών 6.500 τμ. Κληθήκαμε από το υπουργείο να συμμετέχουμε σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια, σε αυτό το κολοσσιαίο έργο. Με χαρά μας το αποδεχτήκαμε. Περιμένουμε το τρίτο ψυγείο. Είμαστε ίσως το κεντρικότερο hub αυτή τη στιγμή, όπως καταλάβαμε το επόμενο θα είναι στην Καρδίτσα. Είναι ιαπωνικής κατασκευής και έφτασαν χθες» δήλωσε ο γενικός γραμματάς του συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης.

«Η αποθήκη έχει 24ωρη φύλαξη και θα συμμετέχει και η αστυνομία στη φύλαξή τους. Τα ψυγεία θα μείνουν εδώ» προσέθεσε.

Τα εμβόλια θα μεταφέρονται από την αποθήκη στα εμβολιαστικά κέντρα, όπου θα υπάρχουν άλλα ψυγεία, που θα μπορούν να διατηρούνται για πέντε ημέρες.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας