Θύελλα στον Πύργο: Σε τραπέζωμα 12 ατόμων ο δήμαρχος εν μέσω γενικού lockdown (ΦΩΤΟ)

Οργή για τραπέζωμα 12 ατόμων με τη συμμετοχή δημάρχου και αντιδημάρχου στον Πύργο κατά παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αγανάκτηση προκαλούν φωτογραφίες κυκλοφόρησαν για λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εν συνεχεία κατέβηκαν λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσαν, στις οποίες απεικονίζονται ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του Πύργου να παρακάθονται σε συνεστίαση με 12 άτομα στη Σκαφιδιά Ηλείας, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν ούτε προστατευτική μάσκα, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ilialive.gr, στην επίμαχη φωτογραφία διακρίνονται ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης καθώς και άλλοι που δεν φορούσαν μάσκα.

Το θέμα έχει φέρει στην επιφάνεια η ιστοσελίδα ilialive.gr, που αναφέρει πως μαζί με τον κ. Αντωνακόπουλο, στη συνάθροιση που έγινε στην περιοχή της Σκαφιδιάς, ήταν και ο αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης, ο αντιδήμαρχος Μαρίνης Αχτύπης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιάννης Βαρελάς, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος κι αρκετά ακόμα πρόσωπα που δεν φορούσα

Οι μόνοι που φορούν μάσκα σε αυτή τη συγκέντρωσε των 12 ατόμων, είναι ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, κι ο αντιδήμαρχος, Νίκος Κοτσώνης. Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, ωστόσο, στην τοπική κοινωνία έχουν ξεσηκωθεί αντιδράσεις καθώς ο κ. Αντωνακόπουλος που είναι και γιατρός στο επάγγγελμα, κατά το παρελθόν έχει καταγγείλει ακόμα και με παράσταση στον Εισαγγελέα Ηλείας όσους αγνοούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.


Ήδη από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπάρχουν σφοδρά «πυρά» κατά του κ. Αντωνακόπουλου, με τον επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε», Στάθη Καννή να εκδίδει σχετική ανακοίνωση. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών», Διονύσης Μπέλτσος, τοποθετήθηκε στα social media.

«Όταν εχεις την τιμή να είσαι ο πρώτος πολίτης ενος Δήμου, όταν έχεις και την ιδιότητα του ιατρού οπερ σημαίνει ότι γνωρίζεις την σοβαρότητα του ζητήματος του κορωνοϊού και της διασποράς αυτού, οταν εχεις σηκώσει το λάβαρο για την υπεράσπιση των μέτρων που εφαρμόζονται για την πανδημία, θα πρέπει μετα απο ολα αυτά, να είσαι ο πρώτος (οπως και οι συνεργάτες σου) που θα αποτελείς το καλο παράδειγμα προς τους υπόλοιπους δημότες!!ειναι αδιανόητο να καλεις ορθά τους πολίτες να προσέχουν και να εφαρμόζουν τα μέτρα και εσύ να εισαι ο πρώτος που δεν τα εφαρμόζει και πραγματικά να προκαλεί το κοινό αίσθημα.(Η συμμετοχή σε τραπέζι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο,με αριθμό ατόμων που υπερβαίνει αυτα που προβλέπονται απο την κείμενη νομοθεσία,να μην τηρούνται αποστάσεις, μέτρα προστασίας,κ.λ.π)… Ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο που όλος ο κόσμος ειναι πιεσμένος απο τα μετρα που εχουν ληφθεί για την μη εξάπλωση του κορωνοϊου.. Πραγματικά τραγικό…», αναφέρει.

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας