Υψηλοί τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάρτηση του Λαρισαίου δημοσιογράφου κατά αστυνομικών

«Άναψαν τα αίματα» κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων όταν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου θέλησε να τοποθετηθεί το σώμα για την ανάρτηση του Λαρισαίου δημοσιογράφου Ηλία Σκυλλάκου, ανάρτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση μέσω ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Η κα Καραλαριώτου είπε χαρακτηριστικά πως τίθεται σοβαρό θέμα, καθώς ο δημοσιογράφος είναι υπάλληλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, σημειώνοντας πως «όταν παίρνει φωτιά δίπλα μας δεν μπορούμε να κοιτάμε αδιάφορα», για να της αφαιρέσει τον λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος τόνισε πως η συζήτηση δεν προβλέπεται από τη διαδικασία, καθώς πρόκειται για ειδική συνεδρίαση απαντήσεων σε γραπτές ερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια παρενέβη και ο επικεφαλής της Λαρισαίων Κοινον Κωνσταντίνος Βαϊούλης, ζητώντας να γίνει συζήτηση επί του θέματος, αντιδρώντας στην απόφαση του προέδρου και κάνοντας λόγο για τυπολατρική προσήλωση στον κανονισμό.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης ζήτησε εξαρχής να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση κατά την οποία θα είναι παρών και ο δήμαρχος, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν, με την πρόταση του κ. Δεληγιάννη να τοποθετηθεί ο κ. Σούλτης στο τέλος της διαδικασίας.

Ρένα: Απομάκρυνση του δημοσιογράφου από το Δημοτικό Ραδιόφωνο

Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το θέμα ξανασυζητήθηκε με την κα Καραλαριώτου να δηλώνει ότι εξεπλάγη από την ανάρτηση, να ζητά να καταδικαστεί το γεγονός από το Σώμα και τελικά να πάψει ο Ηλίας Σκυλλάκος να είναι συνεργάτης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας.

Σούλτης: Δε ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Σούλτης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι ο δημοσιογράφος εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και σε άλλα μέσα και δεν είναι υπάλληλος του Δήμου. «Σαφώς καταδικάζουμε την ανάρτηση, και βέβαια πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο δημοσιογράφος, δεν ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για να προσλάβουμε κάποιον», είπε ο κ. Σούλτης, χαρακτηρίζοντας ανήκουστη την πρόταση της κας Καραλαριώτου για απομάκρυνση του δημοσιογράφου, διευκρινίζοντας ο κ. Σούλτης ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Στο θέμα παρενέβη εκ νέου ο κ. Βαϊούλης ενώ σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος, αστυνομικός, Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας