Καρδούλας εναντίον Σαρηγιάννη! «Αναιρεί μέρα με τη μέρα τα λεγόμενα του»

Την απάντηση του με ανάρτηση στο Facebook έδωσε ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α., Νίκος Καρδούλας στον καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη σχετικά με τα μοντέλα που παρουσιάζει για τα κρούσματα κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε τι γράφει:

Οι προβλέψεις, οι ανακολουθίες και οι αστοχίες για τα κρούσματα της πανδημίας του καθηγητή του ΑΠΘ κ. Σαρηγιάννη και ο επηρεασμός της κοινής γνώμης
🔹 Όλες οι προβλέψεις του κ. Σαρηγιάννη για τα ημερήσια κρούσματα του Νοεμβρίου έχουν αστοχήσει, αλλά ο κ. καθηγητής είναι σχεδόν καθημερινά στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες και στους διαδικτυακούς τόπους, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη.
🔹 Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. καθηγητής αναιρεί μέρα με τη μέρα τα λεγόμενα του, όταν για παράδειγμα στις 17.11.2020 δηλώνει στην ΕΡΤ ότι θα υπάρξουν λιγότερα από 900 κρούσματα έως το τέλος Νοεμβρίου και 7 ημέρες αργότερα στις 24.11.2020 στον ΑΝΤ1 δηλώνει ότι έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε 2.500 κρούσματα.
🔹 Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανακολουθίας των προβλέψεων είναι ότι στις 26.11.2020 δηλώνει στο MEGA ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν πέσει στα 2.000 σε όλη την Ελλάδα, λίγες μέρες αργότερα στις 02.12.2020 δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά περιμένουμε να πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα την ημέρα, ενώ μόλις μετά από μία ημέρα στις 03.12.2020 δηλώνει στο VORIA.GR ότι στις 14 Δεκεμβρίου στο σύνολο της χώρας θα καταγραφούν 1.250 κρούσματα.
🔹 Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία σε συνεργασία με την ΚΑΠΑ Research τον Οκτώβριο για τους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας που εμπιστεύονται οι πολίτες, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι προτελευταία ανάμεσα σε 20 θεσμούς στις προτιμήσεις των Ελλήνων με ποσοστό μόλις 13% και τα αναφερόμενα παραπάνω είναι ακόμη μία αιτία γιατί οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ.
🔹 Τα συμπεράσματα αν οι προβλέψεις, οι ανακολουθίες και οι αστοχίες του κ. καθηγητή επηρεάζουν την κοινή γνώμη και την εμπιστοσύνη των πολιτών στα ΜΜΕ, δικά σας!
Δείτε την ανάρτησή του:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας