Η στιγμή που καίγεται η φάτνη στον ι.ν. Αγίου Νικολάου Βόλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα το πρωί η φάτνη, που έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο Βόλου, στον περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 6.10 το πρωί από περίοικους που είδαν τη φωτιά και στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με ένα όχημα οι οποίο κατέσβησαν τις φλόγες μέσα σε λίγη ώρα.

Από την πυρκαγιά, κάηκε ολοσχερώς η φάτνη καθώς και οι φιγούρες που είχαν τοποθετηθεί στο χώρο, ενώ, ευτυχώς, δεν υπήρχαν ζώα.

Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Βόλου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Δείτε βίντεο:

O Δήμος Βόλου
Σε ανακοίνωση του δήμου Βόλου για το θέμα, αναφέρεται ότι «σε μια εξόχως προκλητική και αντικοινωνική εκδήλωση βίας οι γνωστοί – άγνωστοι που χρόνια τώρα ταλανίζουν την κοινωνία μας βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας την περιουσία των Δήμου και των πολιτών και προσβάλλοντας βάναυσα σύμβολα και αξίες δείχνοντας το πραγματικά φασιστικό τους πρόσωπο, προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στο κάψιμο της φάτνης, στον προαύλιο χώρο του Αγ. Νικολάου.

Κρυμμένοι πίσω από δήθεν προοδευτικές απόψεις και έχοντας την κάλυψη κομματικών σχηματισμών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου καταργούν στην πράξη κάθε έννοια νομιμότητας και δρουν με κίνητρο το μίσος τους προς την κοινωνία και τους θεσμούς της.

Η φάτνη βεβαίως τάχιστα θα κατασκευαστεί εκ νέου και θα δοθεί για τη χαρά των μικρών συμπολιτών μας, αλλά η βέβηλη και αισχρή πράξη των γνωστών αυτών μπαχαλάκηδων παραμένει και απαιτεί από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία τους, βάζοντας ένα τέλος στο “προοδευτικό’ νταηλίκι, μια απεχθή μορφή φασισμού».

Πηγή: magnesianews.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας