Φοιτητές και μαθητές σε συμβολική κινητοποίηση στον Βόλο

Εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων Γεωπονίας – ΠΤΕΑ – Μηχανολόγων Μηχανικών, μαζί με μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, αλλά και εκπαιδευτικοί, προχώρησαν σε συμβολική κινητοποίηση ολιγομελούς ομάδας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας.

“Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές και οι φοιτητές στο Βόλο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο και πανεπιστήμιο που θα τους μορφώνει”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και τονίζουν: “Αγωνιστήκαμε ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας, για να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων μας. Και τι δεν ακούσαμε τότε από την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της, ότι είμαστε «αρνητές της μάσκας», ότι διασπείρουμε τον κορωνοϊό και όταν αυτά δεν έπιασαν έβαζε εισαγγελείς και διευθυντές να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.

Τίποτα όμως δεν μας πτοούσε, γιατί είχαμε και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”.

“Αυτό αποδείχτηκε – συνεχίζουν – και με το 2ο εν τέλει lockdown που έγινε λόγω της απουσίας οποιουδήποτε ουσιαστικού μέτρου από την Κυβέρνηση. Και τώρα πάλι πίσω στην στείρα τηλεκπαίδευση, με πολλούς μαθητές στο Βόλο να μην έχουν ίντερνετ ή λάπτοπ, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των οικογενειών μας. Σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα κολλάει, πέφτει η μας πετάει απ’ έξω, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούμε μάθημα.

Και μπαίνουν και κανονικά απουσίες σε αυτήν την κατάσταση.
Παράλληλα βλέπουμε ότι όποιος πάει να αμφισβητήσει αυτή τη κατάσταση και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, έρχεται άμεσα σε επαφή με τα γκλοπ και τα χημικά των ΜΑΤ, με προσαγωγές και συλλήψεις. Οι μαθητές όμως, οι φοιτητές όπως και ο υπόλοιπος λαός δεν τρομοκρατούμαστε”.

Τα αιτήματα των φοιτητών και μαθητών του Βόλου, όπως παρουσιάστηκαν, είναι:

1. Όχι στη βία και την καταστολή. Όχι στην απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων.
2. Να δοθούν με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, δωρεάν laptop/tablet και σύνδεση στο διαδίκτυο για όποιο παιδί το έχει ανάγκη.
3. Να αναβαθμιστεί για να μην κολλάει το σύστημα webex για όσο καιρό θα υπάρχει η τηλεκπαίδευση.
4. Να μην μπούνε απουσίες λόγω τεχνικών προβλημάτων.
5. Να φτιαχτούν όλες οι σχολικές αίθουσες ώστε να είμαστε 15 μαθητές/τάξη.
6. Να προσληφθούν καθαρίστριες για σωστή απολύμανση των χώρων και εκπαιδευτικοί για τις αυξημένες ανάγκες.
7. Να μην περάσει η Τράπεζα Θεμάτων”.

Πηγή: ert.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας