«Συνθήκες πολέμου» στη Βόρεια Ελλάδα: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ – Πάρκινγκ μετατράπηκε σε νοσοκομείο

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας παραμένει δραματική με διασωληνωμένους ασθενείς να μένουν εκτός ΜΕΘ και πάρκινγκ να μετατρέπονται σε μονάδες.

Συνθήκες υγειονομικού «πολέμου» επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά και τα περισσότερα νοσοκομεία να είναι υπερπλήροι από τους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία ή διασωλήνωση.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι σε ορισμένα νοσοκομεία, όπου οι κλίνες ΜΕΘ έχουν γεμίσει, διασωληνωμένοι μένουν σε κοινούς θαλάμους.

Όπως μετέδωσε το OPEN, σε νοσοκομεία της Αικατερίνης, της Βέροιας και του Πολύγυρου οι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών. Συγκεκριμένα, τρεις διασωληνωμένοι στην Αικατερίνη, τρεις στη Βέροια και τέσσερις στον Πολύγυρο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έχει μετατρέψει το πάρκινγκ του σε κινητό νοσοκομείο, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες λόγω πανδημίας.

«Άλλη μια νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου»

Κραυγή αγωνίας από τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκου Καπραβέλου.

«Τώρα… ό,τι συμβαίνει» είπε στο OPEN και συνέχισε: «Δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη… Ήταν άλλη μία νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Υπενθυμίζεται ότι στον απολογισμό του Σαββάτου ανακοινώθηκαν 108 νεκροί και 522 διασωληνωμένοι.

Πηγή: newpost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας