Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δ. Λαρισαίων: «Η κωμικοτραγική κατάσταση της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται…»

Σε ανακοίνωση η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων, σχετικά με την τηλεκπαίδευση, τονίζονται τα ακόλουθα:

 «Η κωμικοτραγική κατάσταση της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται …. «καλωσορίζοντας» τη βδομάδα που πέρασε τα παιδιά του δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Οι μαθητές της  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πήραν μια πρώτη γεύση την Τετάρτη 18/11/2020 από την τηλεκπαίδευση. Χιλιάδες μαθητές μαζί με τους γονείς τους προσπαθούσαν όλο το μεσημέρι να συνδεθούν,  μικροί μαθητές του δημοτικού και νηπιαγωγείου να μην αντιλαμβάνονται τι ακριβώς κάνουν, γονείς να είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα  για να  βρουν λύση πως  θα κάνουν τα παιδιά τους μάθημα.

Ως  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας θεωρούμε ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση που εδώ και επτά μήνες δεν πήρε όλα αυτά τα μέτρα ώστε τα σχολεία να μείνουν ανοικτά, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Πιστή στην πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων,  επιλέγει να δίνει χρήματα   δεξιά  και  αριστερά  όχι   για  την υγεία  , όχι  για  τα  σχολεία, όχι για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών  μας, τα κενά σε αίθουσες, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Είναι, συνεπώς, πολιτική επιλογή ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και να είναι ασφαλή.

Ταυτόχρονα, με τις αποφάσεις του Υπουργείου και το κλείσιμο των σχολείων  ανατράπηκε ο οικογενειακός προγραμματισμός αφού οι γονείς πρέπει να χειριστούν και την εργασία τους ειδικά στον ιδιωτικό τομέα καθώς, σε ότι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, έχουν εξαντλήσει την κανονική τους άδεια. Παράλληλα έχουν και σοβαρό οικονομικό πρόβλημα καθώς πληρώνουν τα επαναλαμβανόμενα τεστ των παιδιών τους αλλά και τα μέσα ατομικής προστασίας τους.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους τους γονείς ότι στο  μεσοδιάστημα από την Άνοιξη και μετά  δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, ώστε να υποστηριχτεί στοιχειωδώς κάποια μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Καλά θα κάνει το Υπουργείο να σταματήσει να διαδίδει fake news, ότι ο εξοπλισμός είναι στα σχολεία και ότι όλα κυλούν ομαλά .Επιτέλους έστω και τώρα η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα γονιών, εκπαιδευτικών μαθητών που διεκδικούν :

  • Τεχνολογικό εξοπλισμό   με ευθύνη  του κράτους  χωρίς  όρους  για  όλα τους  μαθητές. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης, δεν είναι μάθημα το 7ωρο στο τηλέφωνο που διαφημίζει η Κυβέρνηση.
  • Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.
  • Κρατική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών για αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας.
  • Να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους  εργαζόμενους γονείς.

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας