Τιμήθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Λάρισα – Κατατέθηκαν στεφάνια στην πλατεία του Ρήγα Φεραίου (ΦΩΤΟ)

Τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, καθώς και Σωματεία στη Λάρισα, κατέθεσαν στεφάνια στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο άγαλμα μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας το πρωί της Τρίτης.

Έτσι, τριμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, κατέθεσαν, σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στεφάνι, στη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης των φοιτητών το 1973, στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου.

Σε δήλωσή του, ο Συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Ζωγράφος, ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όλο τον ελληνικό λαό. Γιορτάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Από την μία η πανδημία και το lockdown και από την άλλη ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και οι αντισυνταγματικές πρακτικές της.

Ο ελληνικός λαός λειτουργεί με υπευθυνότητα. Ξέρει να προστατεύει και να προστατεύεται. Η στροφή της κυβέρνησης στη λογική «Νόμος και Τάξη» είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αλλαγής ατζέντας, προκειμένου να μην συζητιούνται οι ευθύνες της.

Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δεν πήρε μέτρα ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν ανεκπλήρωτα και πάντα επίκαιρα».

Στη σημερινή κατάθεση στεφάνου, τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν, το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου, Αποστόλης Πέκας και το μέλος της τοπικής οργάνωσης, Μαρία Βούζα.

Να σημειωθεί πως, ανάλογη παρέμβαση με αφορμή τη σημερινή 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν στην Ελασσόνα, καταθέτοντας στεφάνι, ο Συντονιστής της τοπικής Ο.Μ., Θεόδωρος Τζιόλας και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, και δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας, Γιάννης Καριπίδης.

Στη συνέχεια στον ίδιο χώρο κατέθεσε στεφάνι Με τριμελή αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ τίμησε την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Μιχάλης Τζιατζιάς και οι Γιάννης Τσακνάκης και Χρήστος Μάρκου.

Ενώ από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Γιώργος Κατρανάς.

Ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Δεληγιάννη και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αλεξούλη, ενώ η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούνταν από τα μέλη του προεδρείου Δημήτρη Λαδόπουλο και Κυριακή Τσιαντού.

Όπως κι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας και ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Λώλος.

Τέλος, το ΕΚΛ θα καταθέσει στεφάνι στις 4 μ.μ. στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, ενώ οι πολιτικές οργανώσεις Λάρισας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση σήμερα στις 5 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας