Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δ. Λαρισαίων για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δ. Λαρισαίων, σχετικά με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, επισημαίνονται τα εξής:

«Τις προηγούμενες ημέρες το Τριμελές Εφετείο Αθηνών προχώρησε σε μια ιστορική απόφαση για τη Δημοκρατία. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση αποτελεί δικαίωση τόσο για τον Παύλο Φύσσα , τον Σαχζάτ Λουκμάν και τις οικογένειες, όσο και για όλους εκείνους τους ανθρώπους που βίωσαν το μίσος και το μένος του νεοναζιστικού μορφώματος.
Είναι μια συμβολική νίκη για όσους και όσες αντιστάθηκαν στην εξάπλωση του φασισμού στη χώρα μας. Ένα βήμα προς την καθολική επικράτηση των δημοκρατικών θεσμών. Ωστόσο, ο φασισμός ελλοχεύει ακόμα στην ελληνική κοινωνία. Έτσι λοιπόν, οφείλουμε να προβούμε σε οποίες ενέργειες αποσκοπούν στην συστηματική απομόνωση του.
Ως Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση και την καταδίκη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης. Θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να αποτελέσουμε φραγμό στην εξάπλωση παρόμοιων ιδεοληψιών, κλείνοντας την ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων και των διακρίσεων, μέσα από δράσεις και προτάσεις που προάγουν τη Δημοκρατία και στοχεύουν στην αρμονική συνύπαρξη όλων μας».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας