Ποια νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Έρχεται νέα καμπάνια ενημέρωσης με κοινωνικά μηνύματα

Αντίστροφη μέτρηση για το μήνυμα του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα

Με ένα σύντομο και στοχευμένο μήνυμα – διάγγελμα ο πρωθυπουργός στις 19.00 το απόγευμα θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν, κάνοντας έκκληση προς τους πολίτες να αναλογιστούν το βάρος των ατομικών τους ευθυνών και να ακολουθούν πιστά τις συστάσεις των ειδικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει παράλληλα, ότι η Ελλάδα να είναι καλύτερα επιδημιολογικά από την Ευρώπη, ωστόσο, η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αποφύγει την γενικευμένη καραντίνα που θα έδινε την χαριστική βολή στην οικονομία, καθώς η αγορά στενάζει και δεν αντέχει άλλα λουκέτα, επιβάλλει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της καλπάζουσας πορείας του κορονοϊού.

Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει με έμφαση στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη:

απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τα ξημερώματα μέχρι τις 5 – 6 το πρωί (προκειμένου οι εργαζόμενοι να προλαβαίνουν να επιστρέφουν στο σπίτι τους)
καθολική χρήση της μάσκας, σε όλους τους εσωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ωστόσο εξετάζεται το πώς μπορεί αυτό να εφαρμοστεί. Μία σκέψη είναι η χρήση σε πιο πολυσύχναστες οδούς, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι και οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά, όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό σημαίνει ενδεχομένως και διπλασιασμό των προστίμων, π.χ. από τα 150 στα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας. Ταυτόχρονα σε συναγερμό έχει τεθεί η Αστυνομία προκειμένου να παρεμβαίνει σε πλατείες που παρατηρείται συνωστισμός και γίνονται μεταμεσονύκτια πάρτι.

Παράλληλα, ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά αυτή τη στιγμή απέχει ακόμα από την εφαρμογή του, είναι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Αυτό ισχύει αυτή τη στιγμή μόνο εκεί όπου ο χάρτης έχει κοκκινίσει, αλλά δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Τέλος, σε ερώτηση από το newsbeast.gr για απουσία ενημερωτικής καμπάνιας για την τήρηση των μέτρων και τη σοβαρότητα της κατάστασης, λόγω «εκτόξευσης» των κρουσμάτων, ο κος Πέτσας απάντησε ότι « θα τρέξει καμπάνια μέσα στον Νοέμβριο με κοινωνικά μηνύματα προς τους πολίτες, καθώς – όπως είπε- η ενημέρωση σώζει ζωές!».

Πηγή: newsbeast

Δείτε επίσης

Βρείτε μας