Φολέγανδρος: Το ασθενοφόρο έμεινε και η τραυματίας μεταφέρθηκε στο ιατρείο σε καρότσα αγροτικού

Στη Φολέγανδρο όποιος βγαίνει δήμαρχος, αναλαμβάνει και τον ρόλο του οδηγού ασθενοφόρου. Ωστόσο, όπως απέδειξε ένα περιστατικό στο νησί, παράλληλα θα πρέπει να έχει και γνώσεις μηχανικού αυτοκινήτων.

Μετά τον πρώην δήμαρχο, Λευτέρη Βενιό, η νυν δήμαρχος, Ευθαλία Παπαδοπούλου, συνεχίζει να εκτελεί τα συγκεκριμένα χρέη. Ωστόσο, δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να μην μείνει το όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, κατά τη διάρκεια μεταφοράς τραυματισμένης γυναίκας στο ιατρείο του νησιού το ασθενοφόρο έμεινε στη μέση του δρόμου.

Τότε χρειάστηκε να μεταφερθεί με αγροτικό όχημα -στην καρότσα- στο ιατρείο και στη συνέχεια με δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, διότι χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη ανανέωσης του ταλαιπωρημένου στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στα νησιά. Στο κοντέρ τους έχουν γράψει από 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, τα συγκεκριμένα οχήματα έφτασαν στο νησί της Φολεγάνδρου πριν απο 20 χρόνια και παραμένουν «λαβωμένοι στρατιώτες» στο νησί.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας