Οικολόγοι Πράσινοι: «Προαιρετική μείωση μισθώματος: Τι 30 τι 40 τι 50»!

Η περίοδος που διανύουμε τείνει να γίνει μια από τις πιο ιστορικά ασταθείς ως προς την πολιτική ζωή της χώρας μας, αφού η πανδημία του κορονοϊού πλήττει όχι μόνο την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που άγεται και φέρεται μεταξύ ποσοστών, ρυθμίσεων και κλάδων.

Ως νεότερο λοιπόν έχουμε τη δημοσίευση του ΦΕΚ με την απόφαση Α.1225/2020 για τον προσδιορισμό του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων, και την προαιρετική πλέον απαλλαγή, από την υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον του 30% του συνολικού μισθώματος για το μήνα Οκτώβριο, όταν κατά το Σεπτέμβριο η μείωση ήταν υποχρεωτική κατά 40%.

Όπως δηλώνει η Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, «Είναι απαράδεκτη η στάση της Κυβέρνησης προς τους πληγέντες κλάδους λόγω πανδημίας όπως των Μεταφορών, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, αλλά κυρίως του Τουρισμού και της Εστίασης. Είναι πραγματικά δυσάρεστο με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) να προβαίνει η Κυβέρνηση σε προαιρετική μείωση ενοικίου για τον Οκτώβριο, όταν ειδικά στον τομέα του Τουρισμού υπάρχουν καταλύματα που δεν έχουν ούτε μια κράτηση, και μέχρι τώρα υπάγονταν στην υποχρεωτική μείωση του 40%. Από την στιγμή που η υποχρεωτική μίσθωση του 40% γίνεται προαιρετική του 30%, εύλογα αναρωτιέται κανείς, πως θα ανταπεξέλθουν αυτές οι επιχειρήσεις; Επίσης, πως διασφαλίζεται ότι οι εκμισθωτές θα θελήσουν να βοηθήσουν και να δώσουν την μείωση αυτή στους μισθωτές;»

Δείτε επίσης

Βρείτε μας