Ούτε στο 5Χ5 δεν κερδίζει η Ρένα τον Καλογιάννη…

Είδα ΦΟΣΔΑ και μπήκα…

Θα λέει και με το δίκιο του ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος που πήγε κανονικά στην εκλογική διαδικασία, δεν βρήκε την Ρένα Καραλαριώτου και τα άλλα «γαλάζια παιδιά» και ψήφισε Απόστολο Καλογιάννη για πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, με τον ίδιο να στρογγυλοκάθεται στην θέση του αντιπροέδρου. Κορόιδο είναι να χάσει τον μισθό; Αφού δεν μπορεί να τον πάρει ο πρόεδρος και δήμαρχος Λαρισαίων, γιατί να πάει σε άλλον-η και όχι στον πρώην αντιπεριφερειάρχη; Τόσο απλά είναι τα πράγματα, για τα λεφτά άλλωστε δε γίνονται όλα;

Επιτέλους λίγη ειλικρίνεια, μας βλέπει και ο κόσμος! Που ανάθεμα και αν ξέρει τι είναι ο ΦΟΔΣΑ και σιγά μην τον νοιάζει αν είχε εκλογές και ποιος βγήκε πρόεδρος… Δεν του φτάνουν του πολίτη τα προβλήματα που έχει, με τον πολιτικοδημοσιογραφικό μικρόκοσμό μας θα ασχολείται; Προφανώς αυτοί που φωνασκούν και σκούζουν κάποια συμφέροντα θα είδαν να ναυαγούν στον ορίζοντα και τώρα κόπτονται περί δημοκρατικών διαδικασιών και παρασκηνιακών συναλλαγών. Λες και τι άλλο είναι η πολιτική, σε κεντρικό επίπεδο αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκτός από μια απέραντη συναλλαγή; Τώρα ανακαλύψαμε την Αμερική!

Επειδή λοιπόν από το απόγευμα της Παρασκευής που ανακοινώθηκε η εκλογή Καλογιάννη στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λάρισας (ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας) ακούω πολλά και από διάφορες πλευρές, μου στέλνουν και βλέπω δημοσιεύματα και σχόλια στα social media που βγάζουν μάτι και «ξεβρακώνουν» πρόσωπα τα οποία έχουν αυτοανακηρυχθεί σε τιμητές των πάντων στην τοπική μας κοινωνία, δεν αντέχω στον πειρασμό να γράψω κάποια σκόρπια συμπεράσματα, κατά την προσωπική μου εκτίμηση πάντα:

  • Από ήττα σε ήττα πάει η Ρένα κόντρα στον Καλογιάννη. Μετά τις δύο εκλογικές ήττες στο δήμο, τώρα έχασε και στο ΦΟΔΣΑ. Αυτή τη φορά μάλιστα δεν κατέβηκε καν στο τερέν… Δεν ξέρω τι νόμιζε ότι θα καταφέρει επιδιώκοντας αναβολή αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Παπαδημόπουλο. Ή μήπως το ‘ξερε και επέλεξε να το «πάρει στα χαρτιά»; Όπως και να χει, έπαιξε και έχασε ξανά. Απ’ ότι φαίνεται, ούτε στο 5Χ5 δεν κερδίζει η Ρένα τον Καλογιάννη!

 

  • Οποία υποκρισία να «κατακεραυνώνονται» τώρα ο δήμαρχος Λαρισαίων και ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας επειδή συμμάχησαν για να πετύχουν την εκλογική νίκη. Κι αν έχουν δει τα ματάκια μας ετερόκλητες συμμαχίες και για πολύ σπουδαιότερα, κρισιμότερα διακυβεύματα! Επαναλαμβάνω, στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση… Γι’ αυτό άλλωστε λέγεται πως πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

 

  • Προφανώς η πλευρά που έχασε στις εκλογές για το ΦΟΔΣΑ, χτυπιέται και οδύρεται τώρα για τα δικά της συμφέροντα. Φυσικά και αυτά είναι κυρίως οικονομικής φύσεως. Και τα συμφέροντα πολλές φορές καμουφλάρονται με τη μάσκα της αξίας και τη ηθικής. Αλλά καλώς ή κακώς, ξέρουμε όλοι καλά από μάσκες πια… Μην το βγάζετε λοιπόν άλλο από τα μάτια! («Όταν κερδίζεις, να μη λες τίποτα, όταν χάνεις, να λες ακόμα λιγότερα.» Paul Brown, 1908-1991, Αμερικανός προπονητής ράγκμπυ)

 

  • Περίμενα από τον Απόστολο Καλογιάννη να έχει ήδη απαντήσει στην ανακοίνωση της Ρένας Καραλαριώτου και των άλλων έντεκα από το «γαλάζιο» μπλοκ του ΦΟΔΣΑ. Εικάζω ότι θέλησε να το επεξεργαστεί και θα το κάνει σήμερα Κυριακή, για να ΄χουμε πάλι μπόλικο ψωμί…

Μένουμε σ’ αυτά προς το παρόν… Με την ελπίδα να σταματήσει επιτέλους το ξεκατίνιασμα! Ή μήπως όχι;

ΥΓ:»Η νίκη είναι συνήθεια. Δυστυχώς, το ίδιο και η ήττα.» (Vince Lombardi, 1913-1970, Αμερικανός προπονητής ράγκμπυ)

Β.Β.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας