Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου

Τον αγιασμό τέλεσε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επί τη ενάρξει της νέας χρονικής περιόδου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολής μας, παρουσία του διευθυντή της κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, των καθηγητών και των μαθητών της.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μας, στο λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική ανάγκη διατήρησης της εκκλησιαστικής μουσικής, τονίζοντας την αξία της, καθώς εκείνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης μας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο του ιεροψάλτη στην ορθόδοξη λατρεία και κάλεσε καθηγητές και μαθητές να αγωνιστούν, ώστε να ανεβάσουν το επίπεδο της σχολής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους γονείς των παιδιών για την ώθηση να τα στρέψουν στη γνώση της ιεράς μουσικής.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την σύντομη προσλαλιά του, σταθείς στο γεγονός της αύξησης του αριθμού των μαθητών τη φετινή χρονιά, τόσο στην πόλη της Λάρισας, όσο και στα παραρτήματα αυτής, στον Τύρναβο, στη Γιάννουλη, στη Νίκαια και στο Στεφανοβίκειο και αφού ευλόγησε όλους με τον Τίμιο Σταύρο, διένειμε μία εικόνα των εν Λαρίση Αγίων ως ευλογία.

Τα μαθήματα της σχολής θα πραγματοποιούνται από Τρίτη έως και Πέμπτη στους ανακαινισμένους χώρους του Επισκοπείου και οι εγγραφές ακόμη συνεχίζονται.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας