Λιακούλη: «Νίκη για το «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον αγώνα του Κινήματος Αλλαγής»

Μάχη στις επιτροπές και στην ολομέλεια για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», έδωσε η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής , βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με τους συναδέλφους της ΚΟ και κατάφεραν σημαντικές βελτιώσεις που αποδέχθηκε η Κυβέρνηση και οι οποίες  διασφαλίζουν την προοπτική και την σταθερότητα του πολύτιμου για τους Δήμους προγράμματος.

Μετά την αποδοχή των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:

«Λένε πως ποτέ και για κανένα λόγο ένας γονιός δεν μπορεί να ξεχάσει το παιδί του, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Και κακά τα ψέματα, αυτή είναι η σχέση του ΠΑΣΟΚ με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ένα Πρόγραμμα για το οποίο το Κίνημα «κατέθεσε ψυχή», προκειμένου αυτό να πραγματωθεί και εν συνεχεία να λειτουργήσει, παρά τα όποια προσκόμματα ή και παραλείψεις, σειράς διαδοχικών  κυβερνήσεων.

Έτσι και τώρα, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ιθαγένεια και άλλες διατάξεις, το Κίνημα, δεν μπορούσε παρά να «σηκώσει τους τόνους» όταν αρχικά στο Άρθρ.29 – «Παράταση της διάρκειας του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”», αρχικώς, ορίστηκε παράταση «έως 31.12.2020» (!), αφήνοντας έτσι έκθετους πολλούς εργαζόμενους, τόσο εργασιακά, όσο και νομικά, μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων διορισμού τους.

Ο Υπουργός αντιλαμβανόμενος το ορθό, μετά τις τοποθετήσεις της βουλευτή Λάρισας στις Επιτροπές της Βουλής, ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε και με νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου 29 το τροποποίησε ριζικά.

Βάσει της βελτίωσης, πλέον, η παράταση δίδεται «μέχρι τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020 στις αντίστοιχες θέσεις, αφού ειδικά για την Προκήρυξη αυτή, δεν έχουν εφαρμογή διατάξεις για την πρόσληψη επιτυχόντων με προσωρινούς πίνακες».

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής πέτυχε και τη ρητή αναδρομική ισχύ σε ολόκληρο το άρθρο, αφού πλέον ρητά διατυπώθηκε πως κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται, ενώ η ισχύς του παρόντος άρθρου άρχεται από την 01.10.2020».

Αυτή ήταν μια σπουδαία πολιτική νίκη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που εργάζονται σε αυτό, δεδομένου ότι ο σχετικός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις (4K/2020 για 2.909 θέσεις) είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχουν καν εκδοθεί οι Προσωρινοί Πίνακες αποτελεσμάτων.

Με αυτή τη «μικρή πολιτική μας νίκη» εξασφαλίσαμε κάτι πολύ μεγάλο: ότι η ψυχή του Προγράμματος, οι εργαζόμενοί του, δεν θα είναι πια πολιτικοί «όμηροι» κανενός.

Γιατί ο αγώνας τους, το έργο τους και η συνεισφορά του στον συνάνθρωπο είναι τέτοια, που καμιά πολιτική «ομηρεία» δεν τους αξίζει.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας