Νέες παρεμβάσεις επισκευής και ενίσχυσης αναχωμάτων από την Π.Ε Καρδίτσας

Με δύο ακόμη σημεία επιχειρούν μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας για την επισκευή και ενίσχυση αναχωμάτων που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο: ‘’Από την πρώτη στιγμή του καταστροφικού φαινομένου των πλημμυρών, εντοπίζουμε και καταγράφουμε τις ζημιές που υπέστησαν τα αναχώματα στην περιοχή ευθύνης μας.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Δημάρχους προχωρούμε σε παρεμβάσεις επισκευής και ενίσχυσης των αναχωμάτων. Μισθωμένα μηχανήματα επιχειρούν σε δύο ακόμη σημεία, στο Δήμο Παλαμά στον Σοφαδίτη ποταμό και συγκεκριμένα στη θέση Φανάρα και στο Δήμο Μουζακίου στον Πάμισο ποταμό στην Τ.Κ Μαγούλας. Πραγματοποιούνται σε πρώτη φάση εργασίες καθαρισμού από φερτές ύλες και στη συνέχεια αντιμετωπίζονται φαινόμενα διάβρωσης, υποχωρήσεων και απώλειας του υλικού τους και γίνεται επαναστήριξη.

Επιπλέον γίνεται αποκατάσταση και υπερύψωση των σημείων τα οποία σημειώθηκε υπερχείλιση υδάτων, επισκευάζονται οι κατεστραμμένες επενδύσεις τους και κατασκευάζονται συνοδά έργα. Ως Π.Ε Καρδίτσας ακολουθούμε τις αποφάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την λειτουργία των αναχωμάτων με αντιπλημμυρικούς και περιβαλλοντικούς όρους’’.

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας