Χανιά: Βρέφος 16 μηνών θετικό στον κορωνοϊό

Θετικό στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένα βρέφος 16 μηνών από τα Χανιά όπως και άλλοι τρεις κάτοικοι της πόλης, ένας 35χρονος δημοτικός υπάλληλος, μια 50χρονη γυναίκα κι ένας άνδρας 75 ετών.

Σύμφωνα με το cretapost που επικαλείται τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κανείς από τους ασθενείς δεν νοσηλεύεται, όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους και τόσο οι ίδιοι όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν πάρει τις κατάλληλες οδηγίες, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τις περιπτώσεις αυτές. Η κατάσταση της υγείας τους μέχρι στιγμής δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, αναστέλλεται από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, η εξυπηρέτηση του κοινού για υπηρεσίες του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, καθώς όπως ανακοίνωσε ο δήμος Χανίων, υπάλληλος του Οργανισμού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για το ένα από τα τέσσερα κρούσματα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου «το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του. Για το λόγο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΚΟΙΠΠ θα υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους από την Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ.Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των κρουσμάτων COVID-19, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο του χώρου που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του ΔΟΚΟΙΠΠ, όσο και των υπόλοιπων χώρων του κτιρίου του Δημαρχείου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναστολή των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του κοινού, γίνεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών ελέγχων στους εργαζομένους του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Πηγή: cretapost.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας