Οι ευχές Τζόνσον σε Τραμπ για γρήγορη ανάρρωση

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε με ανάρτησή του στο Twitter «ταχεία ανάρρωση» από την COVID-19 στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Τζόνσον, έτερος αρνητής της επιστήμης, γνωρίζει από πρώτο χέρι πως είναι να νοσεί κανείς, αφού είχε και ο ίδιος νοσηλευτεί τον Μάρτιο, ενώ την ίδια στιγμή τα μέτρα στην Μεγάλη Βρετανία που έχει θρηνήσει μεγάλο αριθμό θυμάτων ήταν παραπάνω από ανεπαρκή, στο πλαίσιο εφαρμογής στην αρχή τουλάχιστον της ανοσίας της αγέλης.

Τόσο ο Τραμπ, όσο και ο Τζόνσον έχουν απαρνηθεί την αυστηρή χρήση μάσκας σε προσωπικό επίπεδο, δίνοντας το κακό παράδειγμα ως ηγέτες των χωρών τους και απέχοντας από το να επιβάλλουν αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μάλιστα κοροϊδέψει έντονα πολιτικούς αντιπάλους του και επιστήμονες για την χρήση μάσκας και την εφαρμογή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Κυκλοφορούν στο Twitter αρκετά βίντεο που συνοψίζουν μερικές από τις φορές που ο Πρόεδρος -οριακά- αρνήθηκε την επικινδυνότητα της πανδημίας αλλά και την χρησιμότητα της μάσκας.

Ο Τραμπ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο, λόγω της ηλικίας, του φύλου και του βάρους του.

Πηγή: news247.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας