Κορωνοϊός – Σύψας: Είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό – Lockdown και κλείσιμο σχολείων

Ξεκάθαρος, για ακόμη μία φορά, ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, υπήρξε σήμερα το πρωί ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί για τον περιορισμό της διασποράς, ακόμη και lockdown.

«Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση».

Όσον αφορά στο πώς θα γίνει το lockdown, εφόσον αυτό αποφασισθεί, ο καθηγητής είπε τα εξής: «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία».

«Ελπίζουμε το 10ημερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί, θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα», δήλωσε ο καθηγητής, σημειώνοντας πως το πιο «αποτελεσματικό όπλο» που έχουν διαθέσιμο ειδικοί και Πολιτεία είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας