Τηλεδιάσκεψη Οικολόγων Πράσινων και Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών της Κύπρου

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησε το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ελλάδας και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών της Κύπρου μετά την επίσημη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν με αφορμή τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και την επιθετικότητα της τουρκι
κής Κυβέρνησης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της ανάπτυξης επαφών με τα πράσινα κόμματα της περιοχής μας και με απώτερο σκοπό τη συνδρομή μας στην αποσόβηση της έντασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στη Ν.Α. Μεσόγειο, πραγματοποιήθηκε επίσημη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του «Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών» της Κύπρου και των «Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ» της Ελλάδας.

Τόσο οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ όσο και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές ενέργειες με στόχο κατ’ αρχάς την ενημέρωση του EGP για όσα συμβαίνουν εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου από τις προκλήσεις της Τουρκικής ηγεσίας. Παράλληλα συμφωνήθηκε η διεξαγωγή συνομιλιών με τα Πράσινα Κόμματα της Μεσογειακής Λεκάνης, συμπεριλαμβανομένου και του επίσημου Τουρκικού Κόμματος των Πρασίνων Yesil Sol Parti, μέλους του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με σκοπό την άσκηση πίεσης προς τις Κυβερνήσεις για αποκλιμάκωση των εντάσεων και αποτροπή οποιασδήποτε αρνητικής εξέλιξης. Η ειρήνη στην περιοχή είναι το ζητούμενο των λαών, πέρα από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκε το εξίσου σοβαρό και ανησυχητικό θέμα της ενδυνάμωσης του εθνικισμού, που προκύπτει από τα συμβάντα στη ΝΑ Μεσόγειο, ο οποίος παραμένει μια υπαρκτή απειλή που σιγοκαίει, ενώ τονίστηκε κατ’ επανάληψη η φιλειρηνική αντιμετώπιση των κρίσεων από τα κόμματα του χώρου της πολιτικής οικολογίας.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων, ενεργειακά θέματα με κυρίαρχο αυτό της ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα ηλεκτροκίνησης και κατάργησης των πλαστικών μίας χρήσης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος από την πλευρά του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών οι κκ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος, Γιώργος Περδίκης, βουλευτής, Γιώργος Στυλιανίδης, αναπληρωτής Εκτελεστικός Γραμματέας, Νίκος Παύλιδης, Αντιπρόεδρος Α’, Άλκης Παπής, Εκπρόσωπος Τύπου και από την πλευρά των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχαν οι: Μανώλης Βέμης, Συντονιστής, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, Συνεκπρόσωπος, Εύα Πάσχου, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Κατερίνα Λαδοπούλου, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας