Μητρόπολη Λαρίσης: Ιερό προσκλητήριο για το 2021

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή τοπικών φορεών, η οποία αφορούσε την μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, που θα εορταστεί το 2021.

Σηματοδοτεί την προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη η Ιερά Μητρόπολη με σκοπό τον συντονισμό όλων των θεσμικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στα όρια της τοπικής εκκλησίας, με σκοπό να εργαστούν από κοινού, συντεταγμένα και δυναμικά, προκειμένου να αναδείξουν τα τοπικά ιστορικά δεδομένα, που αφορούν στην μεγάλη υπόθεση της εθνικής παλιγγενεσίας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση «ο  Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ανέλυσε το όραμά του για τον συντεταγμένο εορτασμό της μεγάλης επετείου στον τόπο, γεγονός που απαιτεί έγκαιρο προγραμματισμό και αγαστή συνεργασία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, από πολλών ετών ήδη εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη της ιστορικής αυτής επετείου, με δράσεις όπως η διοργάνωση δέκα Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων.

Ακολούθως, τον λόγο πήραν πολλοί εκπρόσωποι φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, οι οποίοι εξέφρασαν την συμφωνία τους για την από κοινού πορεία ενόψει του 2021, καταθέτοντας ήδη από τώρα προτάσεις, για εξαιρετικής ποιότητας και πρωτοτυπίας εκδηλώσεις, οι οποίες, όταν λάβουν την τελική τους μορφή, θα ενταχθούν στο κοινό πρόγραμμα, που θα δημοσιοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας