Τι απαντά ο δήμος Αγιάς για τις περιβόητες, πλέον, μάσκες των 6,60 ευρώ/τεμάχιο – Ιδού πως είναι (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Παρασκευής ο δήμος Αγιάς με ανάρτηση στη σελίδα του στο FB δίνει τη δική του απάντηση για το θέμα της προμήθειας μασκών και το τίμημα που πλήρωσε (υπενθυμίζουμε οι 1.000 μάσκες που παρήγγειλαν κόστισαν… 7.000 ευρώ!).

Δείτε την ανακοίνωση του δήμου Αγιάς:

«Ο Δήμος Αγιάς βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο, σχετικά με την προμήθεια μασκών πολλαπλών χρήσεων και το τίμημα που πλήρωσε για να τις προμηθευτεί. Στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και σε ανακοινώσεις πολιτικών παρατάξεων κυκλοφόρησαν τόσες ανακρίβειες, που μας αναγκάζουν να παρέμβουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

1. Η προμήθεια των μασκών έγινε τον περασμένο Μάιο, και πραγματικά απορούμε πως τα έγκριτα μέσα που δημοσίευσαν το ρεπορτάζ δεν αναφέρουν πουθενά το χρόνο προμήθειας και διαβάζοντάς τα ο καθένας πιστεύει πως αγοράστηκαν σήμερα. Ο Δήμος Αγιάς λοιπόν, προνοώντας και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη και τον κίνδυνο, φρόντισε να προμηθεύσει με μάσκες πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινες) τους μαθητές του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Τα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της διάδοσης της πανδημίας στην περιοχή μας, είναι ορατά (για όσους θέλουν να δουν). Επίσης, όταν έγινε η προμήθεια, οι προδιαγραφές δεν ήταν ακόμα καθορισμένες από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγιάς να προμηθευτεί μάσκες υψηλής ποιότητας, με μεγαλύτερη διαβάθμιση στην προστασία των χρηστών. Τέλος οι μάσκες ήταν λογοτυπημένες και αποστειρωμένες. Όποιος την παραλάμβανε, μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει αμέσως.
2. Σ’ ότι αφορά την τιμή, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως η προμήθεια έγινε τον περασμένο Μάιο. Ποιες ήταν οι τρέχουσες τιμές της αγοράς τότε, όταν το προϊόν ήταν σε έλλειψη; (απλά θυμίζουμε πως η λιανική τιμή της μάσκας μιας χρήσης, εκείνη την εποχή, άγγιξε τα 3,5 ευρώ). Επίσης θα πρέπει ο κάθε καλόπιστος κριτής να αναλογιστεί πως η τιμή πάντα συναρτάται με την ποιότητα του προϊόντος. Στο εμπόριο κυκλοφορούν μάσκες που τιμολογούνται από 0,12 του ευρώ, μέχρι και 20 ευρώ το τεμάχιο. Πάντα έχει σημασία ποια ποιότητα επιλέγεις. Οι μάσκες που προμηθεύτηκε ο Δήμος μας είναι υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων, πενταπλής προστασίας, με φίλτρα NON-WOOVEN. Οι διαδικασίες προμήθειας έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία, με απόλυτη διαφάνεια, με συγκέντρωση προσφορών και με επιλογή της πλέον συμφέρουσας προσφοράς, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αλλά και να αξιοποιηθούν τα χρήματα των δημοτών με τον καλύτερο τρόπο.
Εκείνο όμως που πραγματικά θέλουμε να σημειώσουμε είναι κάτι πολύ απλό: Για να συμπεράνουμε εάν τελικά οι μάσκες του Δήμου Αγιάς προμηθεύτηκαν σε κανονική ή υψηλή τιμή θα πρέπει να συγκρίνουμε το ίδιο προϊόν στον ίδιο χρόνο. Όλα τ’ άλλα είναι εκ του πονηρού! Τέλος είναι ανάγκη στην δύσκολη εποχή που διανύουμε να κάνουμε ο καθένας ότι μπορεί από την θέση του, ώστε να μην ενισχύεται η ανθρωποφαγία, ο κοινωνικός αυτοματισμός και το κυνήγι μαγισσών. Καταλαβαίνουμε πως στις αναμπουμπούλες κάποιοι χαίρονται, αλλά ειλικρινά δεν είναι η κατάλληλη εποχή. Ούτε για επιδίωξη προσωπικών οφελών, ούτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Γιατί οι μάσκες θα πέσουν πολύ γρήγορα…»

Σ.Σ. Εμείς πάντως 13 Ιουλίου βλέπουμε πως υπεγράφη η απευθείας ανάθεση για την προμήθεια των μασκών, όχι το Μάιο… Και έλλειψη του προϊόντος (μάσκα) με φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν στην αρχή της καραντίνας ως τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου, σίγουρα πάντως όχι τον Μάιο ή πολύ περισσότερο τον Ιούλιο που υπεγράφη η απευθείας ανάθεση με τιμή 6,60 ευρώ για την κάθε μάσκα! Για να ξέρουμε τι λέμε…

Όσο για τις μάσκες που τιμολογούνται όπως γράφουν από 0,12 του ευρώ μέχρι και… 20 ευρώ (!!!) το τεμάχιο, πάλι καλά να λέμε δηλαδή που οι του δήμου Αγιάς δεν παρήγγειλαν μάσκα και εικοσάευρω… Αυτοί και η Γιάννα Αγγελοπούλου θα ήταν!

ΔΕΙΤΕ πως είναι επιτέλους αυτή η περίφημη μάσκα του δήμου Αγιάς

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας