Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: Συνεχίζονται οι Βραδιές Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και ξεναγήσεις στην έκθεση «Ειδώλιο»

Συνεχίζονται οι βραδιές γαλλόφωνου κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας. Το πρόγραμμα προβολής περιλαμβάνει την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, τη βραβευμένη κωμωδία του Bertrand Tavernier “Quai d’Orsay” (Γαλλία, 2013. Διάρκεια 113΄) με τους Raphaël Personnaz, Thierry Lhermitte Niels Arestrup, Julie Gayet, Anaïs Demoustier, Thierry Fremont, Jane Birkin κ.ά.

Η προβολή της ταινίας είναι προσφορά της Γαλλικής Πρεσβείας – Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και υλοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου και του Αναψυκτηρίου-Καφέ του Διαχρονικού Μουσείου.
Να σημειωθεί ότι πριν την προβολή, στις 19.00, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας θα ξεναγήσουν το κοινό στη σημαντική περιοδική έκθεση με τίτλο «Ειδώλιο», που φιλοξενείται στο Μουσείο. Την ξενάγηση θα συνοδεύει μουσικά η βιολονίστρια Φωτεινή Γράμψα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Η συμμετοχή στην ξενάγηση θα γίνει με το εισιτήριο του μουσείου.
Λόγω της εφαρμογής των οδηγιών ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2413508252 και ώρες: 10.00-14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Υπόθεση ταινίας: Ο Alexandre Taillard de Worms είναι μεγάλος και τρανός, αρέσει στις γυναίκες και, από σπόντα, Υπουργός Εξωτερικών. Με την γκρίζα χαίτη του και κορμί αθλητικό, βρίσκεται παντού, από τις συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών ως την Oubanga. Με τη δύναμη της διπλωματίας, κατατροπώνει τους Αμερικανούς νεοσυντηρητικούς, τους διεφθαρμένους Ρώσους και τους άπληστους Κινέζους. Το ταλαίπωρο προσωπικό του, με επικεφαλής τον Κλοντ Μοπά, ο οποίος πραγματικά κινεί τα νήματα, τρέχει και δεν φθάνει να σβήνει φωτιές και να συμμαζεύει τις «ατασθαλίες» του αφεντικού.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας