Αγανάκτηση και στήριξη σε Καλογιάννη από την «Συμπαράταξη Λαρισαίων»

19 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης «απαντούν» στον Συντονιστή Διεθνών Σχέσεων και μέλος Π.Ε της ΝΔ, Ηρακλή Γερογιώκα για την ανάρτηση του όπου παρομοίωσε τον δήμαρχο Λαρισαίων με τον… Ταγίπ Ερντογάν!

Κείμενο δεκαεννέα δημοτικών συμβούλων της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» αναγνώστηκε στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα θέλουμε εκφράσουμε τα αισθήματα αγανάκτησης που προκάλεσε σε μας και σε πάρα πολλούς συμπολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, ανάρτηση τοπικού γνωστού στελέχους κόμματος με άθλιους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, η οποία μάλιστα αναπαράχθηκε από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Αποκορύφωμα δε αυτής τη αχαρακτήριστης ανάρτησης η παρομοίωση του Δημάρχου μας, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, και μάλιστα σε μια περίοδο αυξημένη έντασης με την γειτονική χώρα. Ο πρωτοφανής και αδιανόητος χαρακτηρισμός, την σημερινή χρονική συγκυρία που ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με αγωνία την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου είχε προφανή στόχο, να σπιλώσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις για όχι μόνο τον πρόσωπο του Δημάρχου και την «Συμπαράταξη Λαρισαίων», αλλά και το θεσμικό αξίωμα.

Κύριε Πρόεδρε

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Μας ενώνει η διάθεση μας να προσφέρουμε στην Λάρισα και το όραμά μας για την Λάρισα της επόμενης 15ετίας. Επικεφαλής και μπροστάρης αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης. Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι τίμησαν τον Απόστολο Καλογιάννη και τη Συμπαράταξη σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ οι αυτοδιοικητικοί της χώρας τον έχουν εκλέξει στο Δ.Σ. και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ, αναγνωρίζοντας την ευαισθησία σε θέματα δημοκρατίας, την εργατικότητα, τη βαθιά γνώση της Τ.Α., την ευγένεια, τη διάθεση για συνεργασία με όλους. Φαίνεται όμως ότι την ετυμηγορία των Λαρισαίων στις εκλογές του 2014 και του 2019, αρνούνται να την αποδεχθούν σκληροπυρηνικοί και φανατικοί στενών κομματικών μηχανισμών.

Επειδή η συγκεκριμένη ανάρτηση, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και επειδή στην σημερινή ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται το 3ο θέμα περί Συζήτησης περί Δημόσιου Διάλογου και Συμπεριφορών καταθέτουμε τη συγκεκριμένη δήλωση ώστε να αποτελέσει έναυσμα εμπλουτισμού της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας