Πανεπιστημιακό Λάρισας: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες για εικονικά τέστ

Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως υπηρεσίας, Χριστίνας Γαβρίτσα, προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» με αφορμή καταγγελίες για εικονικά τεστ κορονοϊού σε γιατρούς και εργαζομένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Η εισαγγελική πάρεδρος κ. Γαβρίτσα με αφορμή και τη σοβαρότητα του θέματος -σύμφωνα με πληροφορίες – ανέθεσε σε Πταισματοδίκη τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί να καταθέσει και ο διοικητής του Νοσοκομείου με αφορμή και τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ μία από τις σημαντικότερες διαστάσεις της εν λόγω εισαγγελικής έρευνας αφορά στο γεγονός ότι θα πρέπει να προσκομισθούν ονομαστικοί κατάλογοι εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, από τους οποίους καταλόγους θα προκύπτει, πότε έλαβαν άδεια και πότε επέστρεψαν, πότε ελήφθησαν τα δείγματα, σε ποιο εργαστήριο εστάλησαν τα δείγματα, όπως και πότε κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα στους εργαζομένους.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Δείτε επίσης

Βρείτε μας