Κορωνοϊός: Προς γενικευμένη χρήση μάσκας η Γαλλία

Καλπάζει τις τελευταίες ημέρες η πανδημία στη Γαλλία, με παραπάνω από 3.300 νέα κρούσματα να καταγράφονται στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, μια άνευ προηγουμένου αύξηση από τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με το Euronews, πλέον οι ειδικοί επιστήμονες και οι υγειονομικές αρχές προσανατολίζονται στη γενικευμένη χρήση μάσκας ακόμη και στους δρόμους με τους πολίτες να μην έχουν συγκλίνουσες απόψεις.

«Δεν νομίζω ότι όταν περπατάς στο δρόμο πρέπει να φοράς μάσκα. Στις δημόσιες συγκοινωνίες ή στα καταστήματα, ναι, αλλά να το φοράς συνεχώς όταν περπατάς μάσκα, δεν συμφωνώ με αυτό» λέει μια Γαλλίδα.

«Είμαι περισσότερο υπέρ της υποχρεωτικής μάσκας όταν βλέπουμε τον αριθμό των θανάτων. Είναι δύσκολο να τη φοράς με τη ζέστη . Αλλά είναι για όλους, για τους πιο ευάλωτους, γι ‘αυτό νομίζω ότι το να τη χρησιμοποιούμε υποχρεωτικά παντού είναι καλό» είναι η άποψη μιας άλλης γυναίκας.

Το Παρίσι και η Μασσαλία είναι οι δυο περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο με βάση τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών.

Αντιμέτωποι όμως με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, όλο και περισσότερες μεγάλες πόλεις και τουριστικοί δήμοι απαιτούν τη χρήση μάσκας στο δρόμο, ειδικά σε αγορές ή σε πολυσύχναστους δρόμους.

Πηγή: news247.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας