Γαλλία: Υποχρεωτική η μάσκα στο Σεν Τροπέ για ένα μήνα

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο κέντρο του διάσημου Σεν Τροπέ στην Κυανή Ακτή αποφάσισαν οι αρχές, που αναμένουν «μεγάλη συρροή τουριστών» από το προσεχές Σάββατο.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στο κέντρο, το λιμάνι και στο κάστρο του Σεν Τροπέ. Η διάρκειά του ορίζεται για ένα μήνα με δυνατότητα ανανέωσης, ανακοίνωσε η περιφέρεια.

«Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης ούτε την ημέρα ούτε τη νύχτα» σε ορισμένους δημόσιους χώρους λόγω της «μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων», τονίζεται.

Το διάστημα μεταξύ 25ης Ιουλίου και 1ης Αυγούστου, 64 κρούσματα καταγράφηκαν στον κόλπο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κοινότητες Ραματουέλ, Σεν Μαξίμ, Κρουά Βαλμέ και Σεν Τροπέ.

Πάνω από 1.600 κρούσματα σε όλη τη χώρα

Σήμερα, εξάλλου, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 1.604 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με τον ημερήσιο απολογισμό να παραμένει άνω των 1.600 κρουσμάτων για δεύτερη συναπτή ημέρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο ανέφερε, επίσης, πως ο αριθμός των ασθενών κορωνοϊού στις ΜΕΘ καταγράφει εκ νέου ανοδική πορεία, στους 390 έναντι 384 χθες.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας