Αλλάζει από σήμερα ο καιρός στη Θεσσαλία: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα. Συννεφιά με μπόρες και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το μεσημέρι της Τετάρτης, που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη. Αναλυτικά

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά γρήγορα στα νησιά του βόρειου Ιονίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες που στην περιοχή της Κέρκυρας θα είναι έντονες.

Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα τμήματα της χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως και της Πελοποννήσου. Πιθανότητες για χαλαζόπτωση στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο αλλά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το Θερμαϊκό νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 21 έως 33 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου αλλά από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθεί σταδιακή πτώση.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ πολύ λίγα θα είναι τα φαινόμενα στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα πιθανόν στα Χάσια και τον Όλυμπο να είναι έντονα και να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στη Θεσσαλία από 22 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις που θα δίνουν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Σταδιακά μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο ,τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τα ορεινά της Πελοποννήσου και τη Μακεδονία. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί από 17 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς ενώ στα ανατολικότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και τη Θράκη θα φτάσει τοπικά και τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά πού έως το βράδυ θα επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα. Στις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα.

Η θερμοκρασία σε κάμψη θα κυμανθεί στα πεδινά της Θεσσαλίας από 20 έως 30 και πιθανόν 31 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Δείτε επίσης

Βρείτε μας