Σκουρλέτης από Λάρισα: Η κυβέρνηση έσπειρε μακεδονομάχους και κινδυνεύει να θερίσει τουρκοφάγους (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Λάρισα και την Αγιά επισκέφθηκε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, προσκεκλημένος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Σκουρλέτης στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Αγιά και τη Σωτηρίτσα, όπου είχε έναν εξαιρετικό διάλογος επί της ουσίας με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και τον δήμαρχο Αγιάς Α. Γκουντάρα. Εκπρόσωποι από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, τοποθετήθηκαν για τις δυσκολίες της παραγωγής, τονίζοντας επίσης ότι οι συνεταιρισμοί είναι ζωτικής σημασίας και ότι χρειάζονται στήριξη. Παράλληλα στη Σωτηρίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Καταστημάτων Παραλιών, τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Βελίκας και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελιβοίας. Οι επισημάνσεις όλων των φορέων για τις ιδιαίτερες δυσκολίες της περιόδου αποτύπωσαν την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κοινές αγωνίες και ανάγκες από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, όπου έχουν βρεθεί στις περιοδείες τους τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τον αγροτικό κόσμο στην τύχη τους, κάνει τα λιγότερα δυνατά, και ενώ οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για την οικονομία, δεν φαίνεται ότι υιοθετεί ένα πιο δυναμικό σχέδιο στήριξης της εργασίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Σε ότι αφορά το πακέτο στήριξης που εξασφάλισε η Ελλάδα ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είχε το θράσος να έρθει και να μας μιλήσει για ένα πακέτο στήριξης 72 δις ευρώ  ενώ ήταν 32 δις ευρώ» ενώ χαρακτήρισε την παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής διακοσμητική. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο ότι «οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις έβαλαν νερό στο κρασί τους και υιοθέτησαν προτάσεις όλων όσων έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015».

Παράλληλα αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis υπογράμμισε πως «ποτέ άλλοτε τόσο απροκάλυπτα δεν είχαμε δει υπουργούς κυβέρνησης να απειλούν δικαστικούς, καταλύοντας κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών».

Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε καθυστερημένα, ενώ με μεγάλη ανευθυνότητα το προηγούμενο διάστημα όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση σε άλλους είδους εθνικά ζητήματα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, έσπειρε μακεδονόμαχους και τώρα κινδυνεύει στο εσωτερικό της χώρας να θερίσει τουρκοφάγους».

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα το επόμενο διάστημα, θα σταθεί στο πλάι όσων πλήττονται και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Φιλοδοξούμε να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με τον κόσμο, να γίνουμε πιο πειστικοί, να ασκήσουμε αντιπολίτευση και να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί οποιαδήποτε αντικοινωνική πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης. Βαδίζουμε προς το επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της χώρας».

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου

Φωτό-Βίντεο: Θάνος Κυρατζής

της Χριστίνας Ανδρέου

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου του Πάνου Σκουρλέτη 

 

Βρείτε μας