Γερογιώκας κατά Καλογιάννη: «Συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πολιτεύματα που απέτυχαν παταγωδώς»

Ως δημότης Λάρισας, ο Συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Ηρακλής Γερογιώκας κάνει επίθεση στον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη μετά την μη έγκριση του δανείου από το δημοτικό συμβούλιο για την ανανέωση του στόλου καθαριότητας.

Με ανοιχτή επιστολή, τονίζει πως ο δήμαρχος διακατέχεται από ένα τόνο αλαζονικό και υπεροπτικό, ενώ οι πολιτικές συμπεριφορές παραπέμπουν σε άλλες εποχές και… πολιτεύματα.

Τέλος τον κάλεσε να «σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που απαξίωσε, καθώς η δημοκρατία λειτουργεί με τις αποφάσεις των πολλών».

Διαβάστε την επιστολή του:

«Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Καλογιάννη.
Αγαπητέ κ.Δήμαρχε,

Με έκπληξη διάβασα την συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωσή σας αναφορικά με την αποτυχημένη σας προσπάθεια ψήφισης του δανείου για την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας.

Οι δημοτικές παρατάξεις που δεν ψήφισαν την πρότασή σας πληροφόρησαν τους πολίτες για το σκεπτικό πίσω από την απόφασή τους , μάλιστα με λεπτομέρειες που συνήθως δεν έχουμε την δυνατότητα να λαμβάνουμε. Κατά την ταπεινή μου κρίση, σκεπτικό διόλου ευκαταφρόνητο.

Το ότι η ανακοίνωση σας εμπεριέχει ένα τόνο αλαζονικό και υπεροπτικό δεν με αφορά καθώς έχετε πετύχει πολλά πράγματα στη ζωή σας και συχνά η ανθρώπινη φύση δυσκολεύεται να δαμάσει το αίσθημα αυτό της επιτυχίας.

Με αφορά όμως η προσπάθεια απαξίωσης της δημοκρατικής διαδικασίας. Οφείλουμε όλοι σε αυτό το πολίτευμα να στηρίζουμε και όχι να απαξιώνουμε τις αποφάσεις των πολλών. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Εάν η πρότασή σας δεν πέρασε, οφείλετε να φέρετε άλλη, βελτιωμένη. Όχι να μέμφεστε την αντιπολίτευση που δεν ψήφισε για «το καλό της πόλης». Ποιος αλήθεια σας έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζετε μόνος σας ποιο είναι το καλό της πόλης όταν το δημοκρατικά εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο έχει άλλη γνώμη;

Αυτές κ. Δήμαρχε είναι συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σε πολιτεύματα που απέτυχαν παταγωδώς, αφήνοντας πίσω τους δυστυχία . Η Δημοκρατία δεν είναι ρούχο που το μετατρέπουμε κατά πώς μας ταιριάζει. Είστε υποχρεωμένος να την σέβεστε, όπως και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο κατάφωρα απαξιώσατε.

Ηρακλής Β. Γερογιώκας
Δημότης Λάρισας»

Δείτε την ανάρτησή του:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας