Οι ερευνητές διαπίστωσαν: Όσοι εργάζονται από το σπίτι δεν έχουν άγχος και είναι παραγωγικότεροι

Το γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο IGES έκανε έρευνα σε 7.000 εργαζόμενους για να διαπιστώσει την συμπεριφορά και την αποδοτικότητα τους την περίοδο του κορωνοϊου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι εργαζόμενοι εργάζονταν από το σπίτι, όχι μόνο είχαν λιγότερο άγχος αλλά ήταν και περισσότερο παραγωγικοί στην εργασία τους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως η εργασία από το σπίτι έχει και ένα αρνητικό. Μπορεί να μην έχει άγχος, αλλά δεν δημιουργεί τις σφιχτές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων που δημιουργείται όταν κάποιος εργάζεται σε ένα χώρο μαζί με άλλους.
Μάλιστα 8 στους 10 που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι – εφόσον δεν τους μείωναν το μισθό- γιατί νιώθουν λιγότερο στρες και νιώθουν και αποδοτικότεροι.
Μάλιστα άλλο ένα θετικό είναι πως η εργασία στο σπίτι συσφίγγει περισσότεροι τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας αφού για παράδειγμα ο μπαμπάς που εργάζεται δεν φεύγει από τον χώρο του για να πάει στο γραφείο αλλά είναι μαζί με την οικογένεια του.

Πηγή: topontiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας