Με μέτρα ασφαλείας οι νέοι μίλησαν για τη Δημοκρατία και την Κοινωνία – Εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στο Β’ Αρχαίο Θέατρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με μέτρα ασφαλείας και προστασία από τον κορωνοϊό και με αφορμή τη συγκρότηση του νέου καινοτόμου θεσμού της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, το ΚΕΜΕΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, διοργανώνουν εκδήλωση στον εμβληματικό χώρο του Β’ Αρχαίου Θεάτρου, με θέμα «Δημοκρατία, Νέοι-Νέες και Ανοιχτές Κοινωνίες”, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στις δηλώσεις τους ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, που έδωσε το παρών ανέφερε πως στόχος είναι οι νέοι να ακουστούν και να ασχοληθούν με τα κοινά και οι μεγαλύτεροι να ακούσουν απόψεις που μπορεί να είναι «ξένες» προς τους ίδιους. Ενώ ο Δημήτρης Δεληγιάννης πρόσθεσε, πως ο θεσμός αυτός μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη της Λάρισας.

Από την πλευρά της η Συντονίστρια Θεματικού Αξονα Κοινωνικής Πολιτικής & Προληπτικής Ασφάλειας / ΚΕΜΕΑ και Συντονίστρια Έργου Ι_do, Έλλη Κωστούλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που αφορά την ενδυνάμωση των νέων Ρομά, αλλά και την γενικότερη εξέλιξη των νέων στην κοινώνια.

Στόχος ήταν να εμβαθύνει σε ζητήματα εμπλοκής των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και τη συμμετοχής τους σε θεσμούς και πολιτικές διαδικασίες με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πω στη διάρκειά της παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος “I_do” που αφορούν στην ενδυνάμωση νέων Ρομά για την ισότιμη συμμετοχή τους σε κέντρα λήψης αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών με την δράση να εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει».

Στην εκδήλωση παρέμβαση έκαναν οι:

Δημήτρης Δεληγιάννης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Έλλη Χριστούλα, Συντονίστρια Θεματικού Αξονα Κοινωνικής Πολιτικής & Προληπτικής Ασφάλειας / ΚΕΜΕΑ, Συντονίστρια Έργου Ι_do
Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης / ΕΕΤΑΑ
Αθανασία Σιαπέρα, Ειδική Συνεργάτης ΚΕΜΕΑ
Εμμανουήλ Ράντης, Ειδικός Συνεργάτης ΚΕΜΕΑ

Ενώ συντόνισε την εκδήλωση:

Απόστολος Πέκας, Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Λαρισαίων.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη:

 

 

 

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Δεληγιάννη:

 

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας