Την πονούσε ο λαιμός. Πήγε στο γιατρό. Και της έβγαλαν ένα σκουλήκι από τις αμυγδαλές! (ΦΩΤΟ)

Ολοζώντανο και μεγάλο. Πώς «εισέβαλλε» στον οργανισμό της. Η περίπτωση της κέρδισε μια θέση σε επιστημονικό περιοδικό.

Μια δυσάρεστη αίσθηση στο λαιμό, μπορεί να είναι ίσως το πρώτο για ένα κρυολόγημα, για μια μόλυνση στις αμυγδαλές κ.λπ. Και συνήθως είναι. Όχι όμως για μια γυναίκα στο Τόκιο αφού όπως αποδείχθηκε η αιτία ήταν ένας ζωντανός οργανισμός στις αμυγδαλές της.

Για την ακρίβεια ήταν ένα σκουλήκι. Ολοζώντανο.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Άγιος Λουκάς ( St. Luke) στο Τόκιο αφαίρεσαν το αρκετά μεγάλου μήκους σκουλήκι με τσιμπίδες ενώ η περίπτωση της βρήκε μια θέση σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Το σκουλήκι ήταν μήκους 38 χιλιοστά και πάχους ενός χιλιοστού και εντοπίστηκε στην αριστερή αμυγδαλή της γυναίκας ενώ όπως αναφέρεται στο επιστημονικό περιοδικό μετά την απομάκρυνση τα συμπτώματά υποχώρησαν.

Η διαδικασία ταυτοποίησης του, όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Guardian σκουληκιού έδειξε πως ανήκει στην κατηγορία των νηματοδών. Τα περίπου μισά από τα είδη των νηματωδών είναι παρασιτικά, ενώ προσαρμόζονται εύκολα σε σχεδόν οποιοδήποτε οικοσύστημα. Επίσης είναι ένα από τα πολλά παράσιτα που μπορεί να μολύνουν ανθρώπους που τρώνε ωμό ψάρι ή κρέας.

Η 25χρονη ασθενής επιβεβαίωσε ότι είχε φάει ανάμεικτο σασίμι πέντε ημέρες πριν την αφαίρεση του σκουληκιού.

Σύμφωνα με την δημοσίευση η μόλυνση προκλήθηκε προνύμφη τρίτου σταδίου που υπήρχε στο σασίμι.

Οι συγγραφείς της μελέτης τονίζουν πως ο αριθμός ανάλογων περιστατικών έχει αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς το σασίμι και σούσι είναι πλέον πολύ δημοφιλή εδέσματα.

Ανάλογες περιπτώσεις έχουν προκληθεί και από μη καλά ψημένο ή ωμό κρέας. Πριν δύο χρόνια ενας 34χρονο άνδρας παρουσίασε ασκαρίαση, η οποία προκαλείται από την παρουσία του σκουληκιού ασκαρίς στον ανθρώπινο οργανισμό. Και σε αυτή την περίπτωση, ο ασθενής είχε καταναλώσει σασίμι. Ευτυχώς, ανάρρωσε πλήρως σύμφωνα με το Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό (British Medical Journal).

Πηγή: HuffPost Greece

Δείτε επίσης

Βρείτε μας