Λαρισαίος από το Μακρυχώρι είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που έγραψε άριστα στη Χημεία

Μπορεί η Χημεία να αποτέλεσε το «βατερλώ» των περισσότερων συμμετεχόντων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, όμως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Σε αυτές συγκαταλέγεται ο Αναστάσιος Τσέτσιλας από το Μακρυχώρι του δήμου Τεμπών, ο οποίος «σκόραρε» το εκπληκτικό 19,9 στο συγκεκριμένο μάθημα και αυτό τον κάνει πρώτο στην Ελλάδα, ανάμεσα σε 16.000 υποψήφιους στη Χημεία θετικής κατεύθυνσης. Έλαβε 100 από τον πρώτο βαθμολογητή και 99 από τον δεύτερο.

Η υψηλή βαθμολογία του στη Χημεία σε συνδυασμό με την γενικότερη υψηλή του επίδοση τού ανοίγουν πλέον την πόρτα του Πολυτεχνείου, στο οποίο θέλει να σπουδάσει.

Τον βοήθησε η φοίτηση στον Φροντιστηριακό Οργανισμό «ΚΕΝΤΡΟΝ» και ο χημικός και μέτοχος του Φροντιστηρίου Βασίλης Μπρούτσος, ο οποίος δήλωσε στο «Τι Νέα Λάρισα;» ότι «ο Αναστάσιος ήταν ακούραστος παρ’ όλες τις συχνές μετακινήσεις από Μακρυχώρι σε Λάρισα και ο ζήλος και το πάθος του για διάκριση παρέμειναν αμείωτα».

Πιο συγκεκριμένα ο Αναστάσιος Τσέτσιλας έγραψε δύο εικοσάρια στα Μαθηματικά (100) και στη Φυσική(100), 19,9 στη Χημεία (99,5) και Νεοελληνική Γλώσσα 12,6(63).

 

 

Της Χριστίνας Ανδρέου

Βρείτε μας