Λάρισα: Εκτός από ηρωίνη και λεφτά «ξεθάφτηκαν» και μία ληστεία και αρκετές διαρρήξεις – Σήμερα η απολογία

Ενώπιον του κ. Ανακριτή απολογούνται σήμερα επιπλέον 8 από τους 30 εμπλεκόμενους στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας την περασμένη εβδομάδα (06/07/2020).

Σημειώνεται ότι, μετά τις συλλήψεις και την παραπομπή των εμπλεκομένων στον αρμόδιο Εισαγγελέα, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (σύσταση-συμμορία κλπ), ενώ περαιτέρω η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια ανάκρισης.

Από την περασμένη Παρασκευή (10/07/2020) έως και χθες Δευτέρα (13/07/2020) απολογήθηκαν ενώπιον του κ. Ανακριτή οι πρώτοι 8, οι 5 εκ των οποίων (3 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί) κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται για την υπόθεση ότι, οι Αστυνομικοί κατά τις έρευνες βρήκαν και κατάσχεσαν περισσότερα από 3 κιλά ηρωίνης, 220 γραμμάρια κοκαΐνης, μεγάλο χρηματικό ποσό – πάνω από 12.000 ευρώ – για το οποίο εκτιμάται ότι προέρχεται από την παράνομη, οργανωμένη δραστηριότητα των μελών, καθώς ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κλπ.

Ωστόσο η δράση μελών των 2 εγκληματικών ομάδων που εξάρθρωσε η Αστυνομία δεν περιοριζόταν στη οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μέλη από τις δύο εγκληματικές ομάδες, εκτός από την διακίνηση των μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης, ενέχονται και στη διάπραξη μιας ληστείας στη ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, καθώς και σε πλήθος διαρρήξεων οικιών και απόπειρες διαρρήξεων οικιών ιδιαίτερα στην επαρχία του νομού Λάρισας.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας