Πέτσας: Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις σε βάρος της πατρίδας

Σκληρή απάντηση δίνει ο Στέλιος Πέτσας στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς. Αφορμή, η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγορούσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για “τραγική ολιγωρία” απέναντι στην Τουρκία.

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

“Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή και την ύβρη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έχει άλλη άποψη. Ο πανικός του εξαιτίας των συνεχών, ανατριχιαστικών, αποκαλύψεων για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας. Ματαιοπονούν, όμως, όσοι νομίζουν ότι κάνοντας μικροπολιτική στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός. Όσο για την «ενεργητική εξωτερική πολιτική» τους, οι Έλληνες προτιμούν να την ξεχάσουν”.

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγική ολιγωρία Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα, ασκούσε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για ολιγωρία στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση “έστω και τώρα, να σοβαρευτεί και να επανέλθει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική”. Κάνει λόγο για “τραγική για τη χώρα” “ολιγωρία” του κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ανέφερε τα εξής:

“Εδώ και 8 μήνες ζητάμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να διεκδικήσει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που εξασφάλισε η Ελλάδα με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Ιούνιο του 2019, και να πρωτοστατήσει στον ευρωτουρκικό διάλογο”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ζητούσε “μετά την υπογραφή του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Σάρατζ, μετά την κατάθεση τουρκικού χάρτη συντεταγμένων στον ΟΗΕ, μετά τις ανακοινώσεις για εξορύξεις έξω από την Κρήτη τον Σεπτέμβριο και μετά την κατάφωρη παραβίαση της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, που οδήγησε στην επικίνδυνη εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο”.

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις διεκδίκησε, όχι μόνο αποδέχθηκε την εξαίρεσή της από τη Διαδικασία του Βερολίνου για τη Λιβύη, όχι μόνο αποδέχθηκε να μείνει εκτός της τηλεδιάσκεψης Γερμανίας – Γαλλίας – Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο, αλλά κατάργησε και τους διμερείς διαύλους με τη γείτονα για μήνες”.

Προσθέτει ότι την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη “όχι μόνο υιοθέτησε το δόγμα του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου, το οποίο απέτυχε παταγωδώς όπως φάνηκε από τη στάση των ΗΠΑ, αλλά υπερηφανεύεται και από πάνω ότι κατάργησε την πολιτική άσκησης και απειλής βέτο που είχε η Ελλάδα στην ΕΕ”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι “η “διπλωματία της ενημέρωσης και του δεδομένου συμμάχου”, του κ. Μητσοτάκη, έχει κοστίσει πολλά στη χώρα” και πως “τώρα που θυμήθηκε τις κυρώσεις, είναι πολύ αργά”. “Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνέβαλε στην προκλητική απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος”, επισημαίνει.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Βρείτε μας